Pasitikrinkite, ar jūsų „Yahoo!“, „Gmail“ ar „Hotmail“ prisijungimo duomenys buvo paviešinti internete  (0)

„Yahoo!“ ketvirtadienį patvirtino, kad internete nutekėjo daugiau nei 400 tūkst. jos vartotojų kuriamo turinio svetainės „Yahoo! Voices“ narių prisijungimo duomenys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau internete nutekėjo ne tik „Yahoo!“ el. pašto adresai – prisijungti prie svetainės galima ir naudojant kitų tarnybų, tokių kaip „Gmail“, „MSN“, „Hotmail“, „Comcast“, „AOL“ ir kt., el. pašto adresą, pastebi Mashable.com.

„Sucuri Malware Labs“ sukūrė įrankį, kuriuo galima patikrinti, ar internete buvo paviešinti jūsų el. pašto prisijungimo duomenys. Tai galite atlikti čia.

„Yahoo! Voices“ prisijungimo duomenis nutekino programišių grupuotė „D33ds“. Jie savo interneto svetainėje įkėlė nešifruotą tekstinį dokumentą su šia informacija.

„Yahoo!“ skelbia liepianti pasikeisti slaptažodžius nariams, kurių prisijungimo duomenys buvo nutekinti, bei informavusi kitas tarnybas, kurių klientų duomenys buvo paviešinti.

„Yahoo!“ taip pat ragina vartotojus naudoti patikimus (mažiausiai 8 simbolių, sudarytus iš didžiųjų ir mažųjų raidžių, skaičių, kitų ženklų) slaptažodžius, reguliariai juos keisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)