Google vėl „pavogė“ svetimą intelektualinę nuosavybę  (0)

Kompanija EMG Technology apkaltino Google, jog ši nelegaliai naudoja jos intelektualinę nuosavybę savo mobilioje naršyklėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie patentą №7,441,196, kuris buvo išduotas 2008 m. rudenį Elliotui Gottfurchtui, kurio interesus dabar ir atstovauja EMG, rašo MarketWatch. Dokumente aprašomos technologijos, susijusios su turinio apdorojimu ir optimizacija, jį atvaizduojant mobilaus įrenginio ekrane, o taip pat navigacijos priemones, naršant interneto puslapiuose.

EMG pažymi, jog mobili „Google“ naršyklė naudojama ir tokių gamintojų, kaip Motorola Mobility bei Samsung, išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose. Ieškovai, aišku, ketina išsikovoti piniginę kompensaciją ir pasiekti draudimo, kad nebūtų naudojamos jų patentuotos technologijos.

Beje, aukščiau paminėtas patentas savo laiku jau buvo tapęs ginklu ir kitų kompanijų atžvilgiu. Viena iš tokių – korporacija „Apple“. Pastaroji konfliktą su EMG Technology išsprendė dar 2011 m. sausio mėnesį (ar buvo pažadėta tam tikra reguliari išmoka, o galbūt „Apple“ juristai pateikė neatremiamus argumentus, nepranešama).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: