Termovizinės kameros atkeliaus į telefonus (Video)  (1)

Japonijos bendrovė „Omron“ pradėjo reklamuoti naują šilumos jutiklį D6T, kuris gali būti pritaikytas ne tik įvairiausioms apsaugos, pramonės, energijos taupymo sistemoms, bet ir išmaniesiems telefonams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Omron“ jį pirmą kartą pademonstravo Micromachine / MEMS Robotech 2012 parodoje Tokijuje. Šis įtaisas pristatytas kaip infraraudonųjų spindulių šilumos zonos jutiklis, gaminamas naudojant MEMS technologiją MEMS (Micro Electro Mechanical System), ir galintis aptikti žmogaus kūno šilumą ar kitus šiltus objektus. MEMS – tai sparčiai plintanti didelio tikslumo medžiagų apdorojimo technologija, leidžianti sujungti mikroelektronikos ir mikromechanikos komponentus, paprastai ant puslaidininkinio pagrindo.

Demonstracijos metu „Omron“ panaudojo nesudėtingą programėlę, kuri telefone parodo, ar kava puodelyje nėra per karšta. Kas svarbu – šis daviklis miniatiūrinis ir suvartojantis mažai energijos, todėl labai tikėtina, kad telefonai bus aprūpinti dar vienu jutikliu ir virs dar išmanesniais – turės termovizinę kamerą, tegu ir ne profesionalią, tačiau leidžiančią atlikti temperatūros matavimus ar daryti įvairių objektų termines nuotraukas.

„Omron“ jau pasiūlė šį jutiklį ir kaip alternatyvą piroelektriniams davikliams, kurie paprastai nesugeba aptikti lėtai judančių objektų, gamybos automatizavimui, kur temperatūros kontrolė ir jos nuokrypių aptikimas yra svarbūs. 

Be to, standartiniai šiluminiai davikliai paprastai gali išmatuoti temperatūrą tik viename taške, o šis jutiklis - visame plote, ir bekontaktiniu būdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)