JAV panaudos visą galią, kad sustabdytų Irano branduolinę programą  (35)

Jungtinės Valstijos panaudos „visus Amerikos galios elementus“, kad neleistų Iranui pasigaminti branduolinių ginklų, vėlai pirmadienį per spaudos konferenciją Jeruzalėje sakė JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Panaudosime visus Amerikos galios elementus, kad neleistume Iranui įsigyti branduolinio ginklo“, – sakė ji turėdama omenyje prieštaringai vertinamą Teherano branduolinę programą, kuria, kaip mano Vašingtonas ir dauguma kitų Vakarų valstybių, dangstomas siekis pasigaminti branduolinių ginklų.

JAV valstybės sekretorės pastabos, netiesiogiai reiškiančios grasinimą kariniais veiksmais, kurių tikimybės Vašingtonas niekada nėra atmetęs, buvo išsakytos vos kelios dienos po to, kai JAV įvedė naujas sankcijas Iranui, nukreiptas prieš kompanijas, susijusias su Teherano pirkimo, naftos ir laivininkystės tinklais.

Be to, H.Clinton apkaltino Iraną pateikiant netinkamus darbui pasiūlymus savo derybose su įtakingų pasaulio valstybių grupe P5+1.

„Labai aiškiai pasakiau, kad pasiūlymai, kuriuos iki šiol matėme iš Irano P5+1 derybose, nėra pradžia“, – pažymėjo ji, kalbėdama apie naujausią derybų ratą, kuris anksčiau šį mėnesį įvyko Stambule.

„Nepaisant trijų derybų ratų atrodo, kad Iranas dar turi priimti strateginį sprendimą imti spręsti tarptautinės bendrijos susirūpinimą ir įvykdyti savo įsipareigojimus“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (35)

Susijusios žymos: