JAV panaudos visą galią, kad sustabdytų Irano branduolinę programą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

alkaponas 2012-07-18 14:40
Štatam net niežti kaip reikia jiem Irano naftos ir "demokratijos" rytuose.
Wolfy 2012-07-18 15:02
Vakarai juk turi atominę, tai ir rytai nori turėti. Juk atsvara reikalinga. Be to, bijo labiausiai tie, kurie patys ir buvo atominę numetę ir ne vieną sykį. O Jav labai jau nagla yra, visko nori turėti, kitų sąskaitą.
Gedis 2012-07-18 15:12
Manau JAV bijo Irano atominės,nes Iranas tik ant jų tą bombą ir tegalėtų panaudot.Nes konfliktų su Rusija nėra,Europa jiems negrasina,ant kaimynų nemes,nes tai tas pats,kas ant savęs numest.Na o JAV su lindimu kur nereikia,naftos troškimu,lieka taikinys nr-1.Nors tam Iranui iki atominės,kuri nuskris tiek km,manau laabai toli.Tiesa,o pas kinus nėra naftos?Gi turi atominių bombikių,bet kaškaip jiems nedraudžia jų gamintis.Nors taipogi diktatūra.
azotas 2012-07-18 15:33
Mhh man idomu kodel jiem Pakistas neuzkliuna juk kaikurie net kalba, kad pakistano valdzia tipo slepia ar netgi saugo tuos teroristus galima net prisimint kaip jie supiko kai ju salyje nukove Osama Binladena. O kur Iranas gali panaudoto atomine tai gal ant Izraelio ? nelabai jiem jisai patinka, bet manau, kad jie jo nepultu pirmi nebent patis butu uzpulti. Siaip idomu kas bus karo atveju grasino cia kazkada iranas, kad paleis kelis tukstancius raketu i europa jaigu kas nors juos uzpuls tik neaisku ar cia tiesa ar vakarietiski skiedalai.
Darek 2012-07-18 15:46
JAV pergivena del izraelio http://www.youtube.com/watch?v=9julNkIuMy8
pld 2012-07-18 16:08
, bet imo labiausiai tie vakarai bijo kad tarkim ish irano del kontroles nebuvimo tie pagaminti branduoliniai uztaisai gali atsidurt pas betkoki beproti ekstremista... ir anas atvez i amurika.. ar kita shali.. http://en.wikipedia.org/wiki/Suitcase_nuke su tokiu lagamineliu drasiai i metro/traukini , ar i laiva kruizini.. na cia jau nuo ketinimu priklauso..
infoguru 2012-07-18 16:34
Vakarai neturi nusišnekančių religinių lyderių raginančių islamo karius nušluoti visą pasaulį, kad islamas triumfuotų vien todėl, kad tas pasaulis galvoja kitaip nei tas religinis lyderis. Tokių "lyderių" aka Hitleris, Stalinas ir pan. vakarai jau turėjo. Gal vakarams dėl atsvaros reiktų naujų tokių įsigyti?
KeeperMustDie 2012-07-18 16:46
pritarčiau branduolinio ginklo prieš Iraną panaudojimui jei jau niekaip kitaip neišeis jų sustabdyti.
alkaponas 2012-07-18 17:13
Tie patys islamo ekstremistai turėdami tokį ginklą jo nepanaudos nes tai bus politinis svertas. Patys jie puikiai supranta, kad jei rytai panaudotų atamkę, žala grįžtų dešimteriopai. Vakarai kaip didžiausio baubo bijo ne atominės, o būtent to politinio sverto. Neverstas Irano realiginio lygderio pasisakymas: the Production, Possession, Use or Threatened Use of Nuclear Weapons Is a “Great Sin” Vakarai neturi nusišnekančių... tačiau turi darančių. Milijoną viršyja žuvusių žmonių skaičius vien nuo Irako karo pradžios iki dabar. Ten kiek pamenu buvo ieškoma masinio naikinimo ginklo... Tiktais kokio, neįvardinta. Gal ras, gal neras. Koks skirtumas. Tas pats ir dabar vyksta. Gal ras, gal neras, amerikiečiai naftos vistiek atras
Nedurnas 2012-07-18 17:34
Nusišneki, ne JAV ta atominė skirta. Nei vienas žmogus neturėtų pritarti atominei bombai Irane, čia turbūt būtų viena didžiausių klaidų per žmonijos egzistavimą. Dar iki dabar bandom atsigauti po ekonominės krizės, Iranas gali reikalus n kartų pabloginti. Visas pasaulis kentėtų jeigu jie panaudotų tą bombą, nes ją panaudoti manau būtų galima tik prieš kaimynines šalis, nuo kurių priklauso viso pasaulio stabilumas.
alkaponas 2012-07-18 17:50
Neatrodo tau keista kad visi ir loja Iranas toks, Iranas anoks. Bet nepasidomit ir nepagalvojat, kad jei jau ten toksai baisus ekstremizmas ir tokia baisi suirutė kaip jie taip išlaiko savo šalį be jokių didelių konfliktų skandalų ir tt... Kaip jie turėdami tokią prastą savo šalies kontrolę pasiekė vienos iš rytų šalių lyderės statusa? Ar niekam neatrodo keista, kad daug ekstremaliau nusiteikusi Š. Korėja jau turi atominį ginklą, ir jau bando balistines raketas. O visas pasaulis tik mirksi ir visiem šveniai tariant dzin. Š. Korėjoje nėra tiek išteklių dėl kurių būtų verta kariauti, todėl niekas ten snapo ir nekiša į tą skurdo nualintą militaristinį užkampį. PS. Stabilumas dingo pasaulyje poto kai buvo leista visą turtą pakabinti ore. Kaip jį sugražinti ? Reikia, kad gimtų ekonomikos Einšteinas pasiryžęs ištaisyti mūsų "klaidas". Arba turi įvykti visiškas ekonomikos kolapsas. Tik tada bus galima kalbėti apie kakį nors stabilumą.
Bazas 2012-07-18 17:58
Na ir burbula cia jie pucia, o visi ir tikit! Is esmes atidure rytuose suprastumet kad cia visas siatas balaganas tarp izraelio ir irano yra tik akiu dumimas, is esmes iranas su izraeliu jau seniai vieni kitu rankas po stalo plauna.. gi vakaruose pagrindine ziniasklaida valdo zydai.. o kokie cia ju uzmojai tai lb sunku pasakyt, tikrai ne izraelis ne Jav nepuls irano.. visas balaganas tikriausiai tik nukreipt demesi nuo problemos tarp izraelio ir palestinos, ten ir mazam vaikui aisq kad izraelis prie 30 metu is niekur ten atsirado ir db stumia palestina i issnykimo ribas.. mmm kazkas uzisiminet apie teroristus ir pakistana, na neviskas jau cia taip paprasta su tuo terorizmu.. pilnai suprantu pakista jei jis ir dangsto terorizma, deja tie teroristai tik lb vaizduojami kaip lb blogi, bet jie ir patys yra pasake kad zudysim nekaltus zmones tol kol zydai zudys nekaltus palestiniecius.. ar kada girdejot naujienas apie izrelio-palestinos konflikta is palestinieciu puses? arabu pasauli net yra istisas pogrindinis tinklas sukurtas vien tik tam kad zmones nori vaziuot i palestina ir kovot pries zydus, nes akivaizdziai jie ten nepriklauso... Cia nera visiskai mano asmenine nuomuone, ilga laika bendrauju su arbais, pakiestanieciais, persais ir mano parashytos isvados tik atspindi GAL BUT tikraja padeti visame sitame reikale anyway zmones nepriimkit ziniasklaida kaip visiskai tiesa sakancia, gi patys turetumet suprast kad visada bus taip kad suinteresuotos grupes palenks visus i savo puse... aciu uz demesi
unytas 2012-07-18 18:32
daug rasiti cia reiketu savo nuomine o as tingu bet as nesuprantu ko jus nemegstat JAV? ka ji jum padare? man tai nieko.koks skirtumas kad del naftos ar del kasko jie karauja bet ju kuras 2lt/1l tai jei Lietuvoi tiek kainuotu patys rasitumet tegu puola tuos arabus ir nafta atema
kiesza 2012-07-18 18:35
Izraelis tikrai neatsirado išniekur, jį įkūrė JT karui einantį pabaigą o tai įvyko apie 1946m O tai, kad tu bendrauji su įvairiais arabais tai nieko nereiškia, nes yra didelis skirtumas kur bedraut su Žinovu iš bariuko, o kur su Čekuoliu, tavo atveju panašu, kad bendravai su nusigyvenusiais arabais beganančiais baranus.. O žiniasklaida Vakaruose ir Rytuose visada šiek tiek skirsis, tai normalu..
Bazas 2012-07-18 19:07
Nu kiesza, iskarto savo tiesmukishkumas parodei! koki tau zinovai is bariuko? situacija yra visai kitokia, o atemerkt akis platesniai pasauleziurai niekam dar nepamaishe manau ir nepamaishytu tau, taip Cekuolis yra geras ir ismintingas zmogus! bet nereishkia kad tik cekuolio reikia klausyt, net ir patys ismintingiausi klysta.. ir nepriimciau kitu nuomones kaip savo, o geriau bandyt vertint objektyviau ne tik is to ka nuojienose ir formuose perskaitai! Beja atsiprashau uz klaidinga info apie izraelio atsiradima, tikra tiesa jis buwo ikurtas JT, bet agresija is izraelio puses visada buwo nuo ikurimo jo!
Skeleton 2012-07-18 19:19
Baik nesąmones dėl "išteklių". Tai lengva paneigti palyginus išlaidas Irako karui ir pajamas iš naftos: Išlaidos karui Irake: virš 1 trilijono USD. Už 1 trilijoną USD galima nusipirkti 10 mlrd. barelių naftos (po 100 USD už barelį). JAV naftos importas: 1 milijonas barelių per dieną, taigi už karo Irane kainą JAV būtų galėjusios apmokėti naftos importą 10 tūkstančių dienų arba 27 metams.
Skeleton 2012-07-18 19:47
Daugelis situaciją žinančių vakariečių pasakytų kad buvo lygiai atvirkščiai. Žydai Palestinoje dar nuo mandatinės teritorijos laikų kentė agresyvių arabų smurtą ir nuolat buvo AUKOS, o ne smurto kaltininkai. Izraelis ir Palestina specialiai buvo sukurtos kaip atskiros valstybės peštukų atskirimui, bet arabai dar nesukūrus Izraelio 1947 metais griebėsi smurto ir bandė užgrobti žydų teritoriją jėga. Likimo ironija, Izraelis už egzistavimą turi būti dėkingas draugui Stalinui. Jei ne ginklai iš sovietų okupuotos Čekoslovakijos, nežinia kaip būtų baigęsis 1947-1948 karas. Kaip keičiasi draugai, ar ne? Istorijos šypsenos.
Sigitas.lk 2012-07-18 21:16
O tu manai kad jiem tik nafta pelna nesa? Manau Jav yra suinteresuotu saltiniu butent karams, kaip pasaulio ekonomikos ir pan. valdymo priemonems. O ir juk tos islaidos 1trl USD nenuskrido vejams, nusedo kazkieno kisenese, kas gamina ginklus ir t.t. O nafta tai papildomas bonusas, ir siaip cia slepiasi galingesnes jegos. Kaip ir uz visu karu visada buvo.
sigitas69s 2012-07-18 22:08
Musulmonams nereikia atomo kaip ilgalaikio ginklo, nebent tik pagazdinimui trumpoje perspektyvoje Kas vakaruose yra buves pastebi, kaip musulmonai elgiasi- nedirba,turi daug vaiku uz kuriuos ismokas gauna, savus pasikviecia, savo bobas po parandzomis sliapia ir t.t. Taip kad jie ilgesneje perspektyvoje valdys ir be atomo
Donattello 2012-07-18 22:29
Tai tu baik. http://www.nationmaster.com/graph/ene_o ... onsumption šiai dienai ~ daugiau nei 19mln barelių JAV. kolkas daugiau nesiplėsiu.