Pristatyta jau 14-oji Mozzila Firefox naršyklės versija  (13)

Ne tiek jau daug laiko praėjo nuo 13 versijos anonso, o Mozilla bendruomenė jau pristatė ir Firefox 14. Nežiūrint į tokį mažą laiko tarpą, kūrėjai kalba apie didelį darbą, kuris buvo atliktas po praėjusios versijos pasirodymo: ištaisytos tiek smulkios klaidelės, tiek ir rimtos saugumo klaidos, o kai kurie patobulinimai skirti programinės įrangos kūrėjams, kurie turėtų pagelbėti savo produktų, skirtų Firefox, tobulinimui


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi naujoje Firefox 14 versijoje atsirado Pointer Lock API palaikymas, visa tai turėtų padėti geriau kontroliuoti pelės judesius. Ištaisytas konfliktas tarp JavaScript ir CSS, kuris buvo būdingas 13 versijai. Ištaisyta klaida, kuri lėmė neteisingą URL rodymą adresų laukelyje, kai nuoroda būdavo nukopijuojama rankiniu būdu.

Įvedant adresą dabar ji pildosi automatiškai, kartu pateikiami ir galimi variantai; paieška Google dabar vyksta per saugų HTTPS protokolą (ateityje žadama saugi paieška ir su kitais paieškos varikliukais). Atsirado pilno ekrano režimo palaikymas operacinėje sistemoje Mac OS X 10.7 Lion. Vietoje automatinio priedų užsikrovimo dabar galima leisti kiekvienam priedui aktyvuotis atskirai (tereikės vieno paspaudimo pele). Šios galimybės aktyvavimui reikalinga pakoreguoti failą, adreso laukelyje suvedant about:config atitinkamą reikšmę. Visą pokyčių sąrašą galima pamatyti, pasinaudojus šia nuoroda.

Taip pat galima paminėti, jog naujoje Firefox 14 versijoje naudojama interneto resursų patikimumo tikrinimo sistema, o tai pravers kovojant su duomenų vagystėmis užsiimančiais resursais. Galima paminėti, jog iš karto po naujos naršyklės versijos debiuto buvo susidurta su eile problemų, kurias skubos tvarka bandyta ištaisyti, išleidžiant atnaujinimą 14.0.1.

Daugelį vartotojų šis atnaujinimas pasieks automatiškai, tačiau jeigu esate išjungę šį naršyklės nustatymą – oficialų atnaujinimą galite pasiekti originaliame gamintojo puslapyje, jums tinkama kalba.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: