Intel nemato priežasčių, kodėl turėtų mažinti procesorių kainas  (0)

Intel priešinimasis ultrabookų gamintojų norams pamatyti pigesnius procesorius jau tapo savotiška IT pramonės tautosaka. Procesorių gigantas bando bet kokiais būdais sumažinti visų kitų ultrabookų komponentų savikainą, tam pasitelkdamas kontraktinius gamintojus ir stimuliuodamas jų tyrimų centrų veiklą. Vis tik Intel procesoriai lieka ta šventa karve, kuri neturi kentėti nuo noro sumažinti ultrabookų savikainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gana kandžių replikų šiuo klausimu Intel atstovai neišvengė ir per ataskaitinę konferenciją, skirtą II ketvirčio veiklos rezultatams aptarti. Pirmiausia, vienas iš analitikų paprašė pakomentuoti gandus apie Intel ketinimus sumažinti Ivy Bridge procesorių kainas. Korporacijos vadovas Paul Otellini paskubėjo pareikšti, jog šie gandai neturi pagrindo, ir kompanija prisilaiko tradicinės kainodaros strategijos. Dar daugiau, šiuo metu Ivy Bridge procesoriai priklauso vidutiniam ir aukščiausiam kainų segmentui, o prieinamiausi Intel sprendimai atstovaujami senesnių kartų procesorių (reikia suprasti, norit pigaus, užteks ir Sandy Bridge).

Tiesa, šiame pusmetyje situacija pasikeis, ir rinkoje greičiausiai rugsėjo mėnesį turėtų debiutuoti Core i3 serijai priklausantys Ivy Bridge. Taigi kol nėra tų, kurie alsuoja į nugarą, Intel savo kainodaros įpročių nekeis.

Aišku, didžiausių diskusijų sukelia būtent ultrabookams skirtų procesorių kainos. Kitas analitikas paklausė Intel atstovų, ar nederėtų kompanijai vykdyti daug agresyvesnę kainų politiką, kad būtų aktyviau stimuliuojama paklausa. Paul Otellini pareiškė, jog ši idėja, net ir ultrabookų atžvilgiu, jam neatrodo gera. Jo teigimu, ultra ploni sprendimai su Pentium ir netgi Celeron procesoriais didele paklausa nepasižymi, ir vartotojai pasiruošę mokėti už spartą, kuri bus aktuali kelerius metus į priekį.

Gana gera idėja sumažinti ultrabookų kainą P. Otellini laiko kietų diskų su plonesniais korpusais naudojimą. Tai leidžia nušauti du zuikius: vartotojas gauna nemažai talpos savo informacijai saugoti, kartu ir nešiojamo kompiuterio korpusas „lieknėja“. Žodžiu, Intel vis dar mato ultrabookų savikainos mažinimą visur kitur, tik ne savo procesoriuose. Taigi panašu, jog gamintojams teks susitaikyti arba su mažesnėmis pelno maržomis (kaip tuo labai skundžiasi kompanija Acer), arba… pereiti prie AMD platformos (kaip tai padarė kompanija HP). O galbūt tiesiog žaisti pagal Intel taisykles, pasiūlyti brangius ultrabookus (Dell pavyzdys) ir susitaikyti su mintimi, kad masiniais jie niekada netaps, kaip apie tai svajoja Intel.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: