Viena prieš visus: Apple užpatentavo multisensorinę įvestį  (57)

Portalas Patentlyapple pranešė, jog antradienį, liepos 17 d., kompanija Apple gavo 25 naujus patentus, tarp kurių yra labai tinkamų patentinei kovai prieš konkurentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į patentą № 8 223 134, kuris pavadintas „Mobilus elektroninis įrenginys, metodas ir grafinė sąsaja, skirti elektroninių laiškų ir dokumentų atvaizdavimui“.

Čia aprašoma kompanijos Apple sukurta vartotojo sąsaja, skirta tinklaraščiams, elektroniniams laiškams, telefonams, kameroms, vaizdo grotuvams, kalendoriams, naršyklėms, valdikliams, paieškai, žymoms, žemėlapiams ir t. t. ir pan. Kas įdomiausia ir svarbiausia – patentas, iš esmės, aprašo daugiajutiklinę įvestį, be kurios šiandien neįsivaizduojamas joks išmanusis telefonas. Paskutinis faktorius rodo, jog tai gali tapti galingu ir pakankamai pavojingu įrankiu kovoje prieš Android gamintojus ir, pirmiausia, prieš Samsung. Faktiškai patente aprašomi baziniai principai, egzistuojantys visuose šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose.

Atsižvelgiant į tą faktą, jog elektroniniai įrenginiai tampa vis kompaktiškesni, o jų atliekamų funkcijų skaičius nuolat auga, tampa vis sunkiau sukurti vartotojo sąsają, kuri leistų vartotojams be vargo sąveikauti su daugiafunkciniu įrenginiu“, – pažymima patente. “Tai gana liūdna situacija, kadangi vartotojo sąsaja yra vartai, per kuriuos vartotojas gauna ne tik turinį, tačiau ir atsaką į savo veiksmus ir elgesį“.

Reikėtų prisiminti ir Apple vadovo Timo Cooko žodžius, pasakytus šiais metais vykusioje konferencijoje D10, kuriais aprašomi kompanijos iš Kupertino patentinio karo principai: „Mūsų nuomone, svarbu tai, jog Apple nėra kūrėjas visam pasauliui. Mes negalime eikvoti viso mūsų dėmesio ir energijos, kad sukurtume paveikslą, o vėliau leistume kam nors pašaliniam ant jo užrašyti savo vardą“.

2007 metais tokie gamintojai, kaip RIM, funkcionalumą bandė plėsti didindami mygtukų skaičių mobiliame įrenginyje. Todėl kartais reikėdavo atlikti sunkias mygtukų paspaudimo kombinacijas, kad būtų galima pereiti iš vieno meniu punkto į kitą, atlikti tam tikras funkcijas ir t. t.

Apple daugiajutiklinės sąsajos nuo pat pradžių buvo sukurtos tam, kad viskas vyktų daug paprasčiau ir intuityviau, kad valdymas būtų efektyvesnis, o tam užtektų bakstelti pirštu didelį telefono ekraną. Tokio įvesties metodo atsiradimas Apple išmaniajam telefonui iPhone leido išpopuliarėti žaibo greičiu, kartu pakeitė Android koncepciją, leido atsirasti Windows Phone, o kartu numarino tuomet dominavusias mobilias platformas Windows Mobile, Symbian bei Blackberry OS.

Akivaizdu, jog naujasis Apple patentas tik dar labiau sustiprins spaudimą patentinėje kovoje prieš jos konkurentus, taigi lauksime naujų žinių iš teismo salių, kur su nauja jėga kompanijos iš Kupertino advokatai mesis į kovą pirmiausia prieš Samsung, o paskui, jei tik pavyks pasiekti pergalę, ir prieš kitus daugiajutiklinę įvestį turinčių mobilių įrenginių gamintojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (57)