Viena prieš visus: Apple užpatentavo multisensorinę įvestį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigitas69s 2012-07-24 09:59
Cia jau perdauk smulkmeniska is perkasto oboulio puses
faktas 2012-07-24 10:10
Na jei kalbėt apie konkrečiai šios technologijos patentą, manau, kad Apple teisi ir kiti turės mokėti arba investuoti į naujus išradimus.
kestutisz 2012-07-24 10:36
Už ką mokėt? Už intuityvią ir aiškią valdymo įtaiksų kryptį - baksnojimą į ekraniuką ir ekraniuke netelpančio turinio stumdymą? Pagal patento Abstract'ą tai obuoliai "išrado" neįtikėtiną dalyką - vertikalų scroll bar'ą, reaguojantį ne į klaviatūrą/pelę, o į baksnojimą, tai originalumas... Valdymas mygtukais buvo ne todėl, kad iki apple mygtukai buvo ankstesnių kūrėjų vaizduotės viršūnė, o techninė riba (nebuvo mažų masinių pigių touchscreen'ų), tiesiog natūrali evoliucija. Galima tik palinkėt užsilenkt greičiau - graužtukam ir ypač tokiai patentų sistemai :)
Shinigami 2012-07-24 10:37
Visai nesupratau, ką jie ten už patentavo. Multituch ekraną ar kažkoki specifini mechanizmą kuriuo ta ekraną naudoja?
Styvenas 2012-07-24 10:38
Nežinau.. jei dabar visi pradės patentuoti, tai ką kiti jau naudoja, tai prasidės karas ir bylos viena po kitos viena kitai. Geriau investuotų į naujus išradimus.. Apple agresyvi pasidarė, nepatinka.
lauriu 2012-07-24 10:41
tas prakastis obuolys isvis nusirito.. jei dar anksciau kazka padoraus gamindavo, ir darydavo, tai dabar tik tiek ir sugeba, kad i teismus visus padavineti. galetu kas nors juos taip teisme uztampyti, akd net ju zombiu armija nebepadetu. Py***ai tie apple, ir greiciau juos kas nors sutriuskina
Arthuras 2012-07-24 10:50
Šiaip, prognozuoju Apple smukimą gana greitu laiku. Nes viskas, ką jie dabar daro, tai bylinėjasi teismuose, o ne kažką padoraus išleidžia. Žmonėms tiesiog atsibos ir jie ims dairytis kitur. Visiškai nesutinku su tais asmenimis, kurie bandė įteigti, jog Apple dabar taip dirbs ir gamins tokį pelną pastoviai. IMHO.
Anonymous 2012-07-24 10:52
OK. Apsidairom aplinkui. Akinių gamintojai turėtų vienas su kitu bilinėtis teismuose nes vienas nuo kito nukopijavo 'dizainą' prietaiso kuris dedasi ant nosies ir užsikabina ant ausų. Jei norėsi gaminti naujus akinius - jie turės levituoti prieš tavo veidą, kabintis už šnervių, kištis į ausis? Bus prisegami prie antakių? Ar bus pardavinėjami su kepure? Bet nesustokim čia. Aš noriu gaminti stalus ir kėdes, nes gal afigieną talentą turiu. Bet ne b#$%, įsivaizduokit pažeidžiu kieno nors svarbų patentą, kad stalas stovi ant keturių kojų, kėdės irgi! Jaučiu mano turės būti ant lubų kabinami.. O jei gaminsiu kavos puodukus? Rankena tvirtinsim iš viršaus ar iš apačios kad baudos negaučiau? Nu ok, čia perdaug kasdieniai pigūs daiktai, t.y. ne apple produktai.., Imkim Ferrari. Revoliucimakinizuojantis devaisas gi - "I don't drive fast, I fly low", ir nepigus dar, ne kiekvienas namie turi. O vat principas visų mašinų panašus. Keturi ratai, vairas, variklis... Vat imtu prabangi firma kaip Ferrari ir užpatentuotu tai kaip Pasaulio Stebuklą, visus teisman patrauktų, teisėjai kurie vairuoja tokią mašiną palankūs būtų, ir nebegalėtum nusipirkti Audukės naujesnės. Na jaučiu kad jau supratot apie ką kalbu., o jei ne, tai... Pabaigai. Aš nesu daug pasiekes žmogus ir ne kažkoks profesorius kuris kam nors įdomus būtų, bet kai mažas buvau tikėjau kad pasaulis šiais laikais pilnas lyderių matančių geresnę ateitį visiems. Sup$#%i dalbajobai visur aplinkui!
kestutisz 2012-07-24 10:56
Ir tie patys "nauji" patentai jau yra 4-5 metų senumo (reigstracijų patentams data), žodžiu net teisininkų skyrius praktiškai juda tik iš inercijos.
sabotan 2012-07-24 11:18
Na va tuoj isibeges patentu karai idomu kaip jie baigsis. Manau arba patentuot kai kuriuos dalykus bus uzdrausta arba patento laikotarpis bus labai sutrumpintas nes siuolaikinese technologijose keliu metu senumo technologija jau yra atgyvena. Manau sie karai prives prie patentu retruktyzavimo bet kada tai ivyks
faktas 2012-07-24 11:48
Už "Capacitive" technologiją, kurios nuosavybė priklauso Apple. Tai sudėtinga technologija, lyginant su paprasta ir išvis intuityvia "Resistive", kuri buvo naudojama iki iPhone laikų. Be abejo visokie Apple dizaino patentai tik kelia juoką, bet šis atvejis kitoks. Su "Capacitive" patentu Apple laisvai gali monopolizuot rinką, nes visiems kitiems užkels šio tipo ekranų licencijų kainas.
vvv2 2012-07-24 11:59
- jau nemažai pasiekta valdymo balsu srityje, o netolimoje ateityje manau mobiliakas bus laikrodžio ar parkerio viduje ir visai be jokių ekranų!
Giedriusd 2012-07-24 12:02
Nesu tikras ar teisingai suprantu ka apple uzpatentavo, bet jei kalba eina apie siuometini telefonu valdyma per touchscreen, tai cia jau absoliuti nesamone. Tie touchscreen'ai egzistavo iki tol, ju valdymas buvo paremtas pagrinde pagaliuku, bet principe jis buvo labai panasus. Pvz. nuotrauka su email'o valdymu, grynai tokia pati sasaja pas mane buvo ant SE P1 zinuciu. tai cia gautusi kad dabar leidziama patentuoti kas senai egzistuoja. Negana to kad tai tikrai kertasi su logika, kyla klausimas kam tai paranku? Kodel leidziami tokie patentai?
kestutisz 2012-07-24 12:55
Jeigu čia apie tą patį - http://gizmodo.com/5814430/apple-now-ow ... ouchscreen tai niekas graužtukams ten ir nepriklauso. "Capacitive" technologijos kaipo tokios pasisavinimas jau net graužtukam būtų per riebu - susirieję su touchscreen'ų gamintojais patys paskui galėtų juos ir lituot. Na bet čia turbūt žaidimas be pabaigos - atsiras permatomi telefonų ekranai, atsiras galimybė ikonas "pasukinėti pirštais" (pagal kamerą/atstumo daviklius) iš kitos pusės ir tai bus ne kokia inovacija, o evoliucija, bet apple vistiek bandys užpatentuot eilinį per tą langelį matomą "frame displaying a portion of frame content and also including other content of the page".
infoguru 2012-07-24 13:20
Jokių problemų. Samsungui ir kitiems belieka užpatentuoti savo LED/OLED šviečiančius pikselius ir Apple fanai galės "touchintis" savo juodus ekranus į valias.
Sngz 2012-07-24 14:09
Patentų sistemos paskirtis – skatinti informacijos skleidimą visuomenei. (Ištrauka iš wikipedijos). Apple pačius reikėtų paduoti į teismą, už piknaudžiavimą idėjos spraga. (Kaip ir kitas įmones).
g3n1us 2012-07-24 15:36
Taip, patentai skirti skatinti informacijos skleidimą, bet ne produktų kopijavimą. Priešingai, jie turi saugoti nuo to. Niekas nenorėtų investuoti pinigų į naujas technologijas, jei žinotų, kad konkurentai palauks ir vėliau nukopijuos, už tai jiems net nepadėkoję. Patentai galioja tik 10 metų, po jų gali kopijuoti visi nepasakę ačių. Tai tik viena privilegija iš patentų pusės, ta, kad uždraus kopijuoti be sutikimo. Nepamiršk, kad apple technines dalis perka. Jie sumoka už jas pinigus. Nekopijuoja, nepasistato gamyklos ir nepradeda gaminti ten kur neinvestavo pinigų, todėl logiška, kad jie nori to paties. Aplamai, koks tikslas kažką patentuoti, jei patentai neapsaugotų nuo kopijavimo? p.s. suprantu, kad Jūs nepatenkinti, jog galit likti ant ledo su visais samsungais, bet žmonėms kurie perka Apple produkciją visiškai nusispjaut visi šie patentiniai karai, todėl Apple visiškai nepajus jokių blogų pasekmių, nebent priešingai.
zamzungas 2012-07-24 15:37
Tik kažkodėl ji tos Capacitive nepatentavo, kažin kodėl? Turbūt, kad patentas ne jų. Jie patentavo tiesioginį Capacitive pritaikymo pavyzdį- multi įvesti. Čia tas pats kas aš užpatentuočiau ratą, o tu užpatentuotum, kad galima su juo per asfalta važiuot.
g3n1us 2012-07-24 15:40
Nusišneki. Čia tas pats jei jis užpatentuotų ratą, o tu padangas jam. Gamintojas už tai turėtų gauti licenziją abiems patentams arba naudotis ratu be padangų, arba padangas be ratų. p.s. dar gali užpatentuoti ir trečią patentą, kaip automatinį padangų pripūtimą ar padangų protektorių. Jei nesi visiškas "molis", tai suprasi, kad padangos protektoriaus inžinerija reikalauja pinigų, kaip ir visi kiti patentai.
Thorn 2012-07-24 15:54
Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Touchscreen#History) su tavim nesutinka: E.A. Johnson described his work on capacitive touch screens in a short article published in 1965 and then more fully—along with photographs and diagrams—in an article published in 1967. A description of the applicability of the touch technology for air traffic control was described in an article published in 1968. Bent Stumpe with the aid of Frank Beck, both engineers from CERN, developed a transparent touch screen in the early 1970s and it was manufactured by CERN and put to use in 1973. A resistive touch screen was developed by American inventor G Samuel Hurst and the first version produced in 1982.