Naujas Microsoft rašiklis leis dirbti ne tik su sensoriniais ekranais  (1)

Masačiūsetso technologinis institutas (MIT) papasakojo apie naują Microsoft produktą, kuris iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kaip įprastas rašiklis. Tačiau neįprastu jį daro tai, jog juo galima dirbti su bet kokiais ekranais, nebūtinai sensoriniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau žinome, būsimoji Windows 8 pagrinde orientuota į naudojimą planšetiniuose kompiuteriuose, kuriuose įdiegti sensoriniai ekranai. Vis tik tradicinių asmeninių kompiuterių vartotojai vargu, ar išmes savo nešiojamus kompiuterius bei monitorius vien tam, kad galėtų pasinaudoti nauja Microsoft operacine sistema. Galbūt tam tikru kompromisu taps pastarasis programinės įrangos giganto produktas - specialus rašiklis, rašo tomsguide.com.

Po visuotinio išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių išplitimo tokių specialių rašiklių naudojimas smarkiai sumažėjo, nors kai kurie išmanieji telefonai, pavyzdžiui, Galaxy Note serija, yra draugiški tokiam įvesties instrumentui.

Dirbant su paprastais ekranais, Microsoft rašiklis kaip navigacinę sistemą naudoja taškų (pixels) tinklą. Rašiklio viduje yra integruota kamera, kuri nukreipta į ekraną, o jos paskirtis – skaičiuoti taškus. Be esančios priekyje, taip pat įdiegta ir šoninė kamera, kuri nustato rašiklio pavertimo laipsnį ekrano atžvilgiu. Tai irgi padeda nuspręsti, kokie taškai yra ties rašiklio antgaliu, o kokie – ne. Speciali programinė įranga analizuoja gautą informaciją ir nustato tikslią rašiklio vietą.

Be minėtų duomenų, naujam Microsoft išradimui būtina žinoti penkių grupių, kurių kiekviena sudaryta iš keturių taškų, ryškumą. Visa tai perduodama kompiuteriui, kuris atitinkamai atnaujina ekrane esamą vaizdą. Kol kas didžiausia kliūtimi yra sensoriaus raiška. Pastarajame rašiklyje ji yra 512 x 512 taškų, tuo tarpu, pavyzdžiui, bevielių pelių sensoriai pasižymi vos 30 x 30 taškų raiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)