„Google“ pradėjo teikti eksperimentinę interneto ryšio paslaugą (Video)  (1)

Bendrovė „Google“ Kanzas Sityje (JAV) pradėjo teikti didelės spartos interneto ryšio paslaugą. Skelbiama, kad maksimali duomenų perdavimo greičio riba siekia 1 gigabitą per sekundę (1 Gb/s).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio eksperimentinio interneto ryšio šviesolaidinio tinklo bandymų metu „Google“ inžinieriai užfiksavo maksimalią 973 Mb/s duomenų parsiuntimo spartą, skelbia „Engadget.com“. Kol kas šis tinklas veikia tik keliuose Kanzas Sičio rajonuose, tačiau ilgainiui jo aprėptį planuojama išplėsti ir į kitus, sakoma pranešime. Šio miesto gyventojai paraišką dėl prisijungimo prie eksperimentinio tinklo gali pateikti internete, „Google Fiber“ svetainėje.

Itin sparčiu internetu „Google“ siūlo naudotis už 120 ir 70 JAV dolerių per mėnesį mokestį. Pasirinkusieji 120 dolerių kainą turi pasirašyti 2 metų trukmės paslaugų teikimo sutartį. Šio plano vartotojai gauna prieigą prie internetinės TV paslaugos „Google Fiber TV“,  planšetinį kompiuterį „Nexus 7“, TV priedėlį „TV Box“, išorinį duomenų kaupiklį, tinklo įrangą „Network Box“ ir 1 TB laisvos vietos „Google“ virtualiame kaupiklyje „Google Drive“.

Mokantys po 70 dolerių per mėnesį turi pasirašyti vienerių metų trukmės sutartį. Mainais  jie gauna „Network Box“ ir 1 TB vietos „Google Drive“.

Įdomu, kad eksperimentinio tinklo vartotojams siūlomas ir „nemokamas“ paslaugų tarifas. Už vienkartinį 300 dolerių mokestį (kurį galima susimokėti dalimis) klientai gali nemokamai naudotis 5 Mb/s spartos interneto ryšiu. Šiuo atveju nereikia mokėti mėnesinio mokesčio, parsisiunčiamų duomenų kiekis neribojamas.

Naujoji „Google“ interneto ryšio paslauga universitetams, bibliotekoms ir ligoninėms bus teikiama nemokamai, sakoma pranešime. Kartu su šviesolaidiniu internetu „Google“pristatė ir paslaugą „Google Fiber TV“, kurios vartotojai galės žiūrėti srautines apie 500 valandų trukmės vaizdo transliacijas 1080p vaizdo raiška.

„Google Fiber“ projektas buvo anonsuotas 2010 metais. „Google“ tada siūlė JAV miestams, norintiems dalyvauti šiame projekte, pateikti dalyvių paraiškas. Iš 1100 pretendentų buvo atrinktas Kanzas Sičio didmiestis. „Google“ atstovai aiškino, kad eksperimentinis didelės spartos interneto tinklas jiems reikalingas kaip naujų paslaugų bandymo poligonas.

Įdomu, kad lyginant su Lietuva, JAV interneto ryšio spartos požiūriu tebegyvena „tamsiuose viduramžiuose“:  bendrovės „Akamai“ reguliariai skelbiamoje ataskaitoje apie interneto ryšio raidą JAV „State of the Internet“ nurodoma, kad paskutinįjį 2011 m. ketvirtį vidutinis interneto prieigos greitis JAV buvo 5,8 Mb/s. Tuo pačiu metu vidutinis interneto ryšio greitis Lietuvoje buvo 31,52 Mb/s („BusinessInsider.com“ duomenys).

Šiame vaizdo siužete – „Google Fiber“ pristatymas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: