Dėl energijos stygiaus Japonijoje teko vėl įjungti du branduolinius reaktorius  (1)

Japonijos valdžia praėjusią savaitę susilpnino anksčiau įvestą elektros energijos taupymo režimą, nes visu pajėgumu buvo paleisti du atominės jėgainės „Ooi“ branduoliniai reaktoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal naujas taisykles, paleidus du energinius blokus, kurių bendras galingumas siekia 3,36 mln. kilovatų, elektros naudojimo apribojimai atšaukiami Tiugoku, Tiubu ir Hokuriku regionų energetikos kompanijoms.

Anksčiau šiuose rajonuose buvo numatytas 3-4 proc. energijos taupymo režimas. Šikoku saloje ši riba nuleista nuo 7 iki 5 proc. Tuo tarpu Kansajaus regionas, esantis šalia trečio didžiausio Japonijos miesto Osakos, bei pietinė Kiusiu sala ir toliau bus priversti taupyti po 10 proc. elektros, o šiaurinė Hokaido sala – 7 procentus.

Tokijui ir jo priemiesčiams, taip pat Tohoku regionui, nukentėjusiam nuo 2011 m. žemės drebėjimo ir cunamio, apribojimai elektros energijos vartojimui nebuvo įvesti.

Po avarijos Fukušimos atominėje elektrinėje praėjusiais metais Japonija sustabdė visas savo atomines jėgaines, tai ženkliai susilpnino šalies energetikos sistemą. Todėl šalies vyriausybė parengė šių metų vasaros laikotarpiui specialų elektros energijos taupymo planą, kuris galios iki rugsėjo pabaigos. Tačiau birželį Tokijui pavyko įtikinti Fukujo prefektūros valdžią leisti atnaujinti dviejų jėgainės „Ooi“ reaktorių darbą ir taip pastebimai sumažinti apkrovą Japonijos energetikos sistemai ir susilpninti taupymo režimą.

Panašu, jog siekiant patenkinti energijos poreikį bei išlaikyti ekonomikos augimą, visiškai atsisakyti branduolinių reaktorių Japonijai nebus taip lengva, kaip manyta iš pradžių. Jeigu iš vis įmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)