Dviratis iš kartono – už 9 JAV dolerius (Video)  (6)

Egzistuoja daugybė įdomių dviračio dizaino sprendimų: įdomios ir rėmo formos, ir konstrukcinės medžiagos. Tačiau yra vienas faktorius, kurio nerasite jokiame kitame dviratyje – joks kitas dviratis pasaulyje nėra pagamintas iš kartono. Juk kartonas – tikrai ne ta medžiaga, iš kurios būtų galima konstruoti transporto priemones. Ar iš tiesų taip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizaineris Džijora Karivas (Giora Kariv) įsitikinęs priešingai. Maža to, užsispyrusiam dizaineriui kartoninio dviračio sukūrimas atsiėjo viso labo 9 JAV dolerius.

Kodėl užsispyrusiam? Idėją konstruoti dviratį iš kartono Dž. Karivas anksčiau siūlė aibei inžinierių. Tačiau visi jie lyg susitarę laikėsi savo: tai – neįmanoma. „Jei ko nors nori – pasidaryk pats“. Tokiu principu vadovautis nusprendęs išradėjas prie kartoninio dviračio projekto sėdo pats. Rezultatas – kartoninis dviratis, kuris atlaiko 140 kg svorį.

Kartoną dizaineris dėliojo ir lankstė origami principu. Kartoniniam dviračio rėmui Dž. Karivas parūpino specialų aplankalą – nuo kritulių ir kitokių meteorologinių reiškinių. Gali skambėti neįtikėtinai, tačiau Dž. Karivas įsitikinęs, jog jo išrastus kartoninius dviračius galima pardavinėti po 60 JAV dolerių už egzempliorių. Jei pardavimai bus sėkmingi, transporto priemonę ateityje būtų galima ir patobulinti (pvz., pridėti elektrini variklį ir pan.).

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (6)