Su šypsena: psichologui kelia įtarimą visi, nesinaudojantys „Facebook“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-08-01 00:09
O jūs šiaip juokaudami apie sukilimą suprantate, kad koks nors silpnaprotis gali tuo patikėti ir rimtai ką nors nušauti per jus???
kionig 2012-08-01 00:15
Pirmiau tas silpnaprotis turėtų leidimą šautuvui įsigyti. O, ten jų bet kam nedalina. Aišku gal ir yra juodoji rinka, bet kaip ten iš jos gauti, toks silpnaprotis nesužinos, o ir tiek pinigų neturės. Jeigu čia mes rašinėjam ir viską priimti už gryną tiesą, tai reikia būti visiškam ... Be to, nuo kada už juodą humorą teisiama? Tokia logika vadovaujantis, kad mūsų čia rašinėjimai turėtų ką nors paskatinti kažkokiu tai mistiniu būdu(gal telepatiniu?) daryti nesankcionuotus veiksmus, tai visos blondinės turėtų padavinėti į teismus portalus, kurie skelbia anekdotus apie blondines
azotas 2012-08-01 00:16
blin mano mociute ir senelis neturi facebook tai stopidovai busimi psichopatai reikia kazka daryt gal zinot kur kreiptis ?
Manvydas 2012-08-01 00:48
Kas per laikai atėjo...Maždaug jei neturi tūpo facebook, esi nelygis... Apgailėtinas tas facebook mano požiūriu.Na gal kontaktai ar seni draugai ir neprošal, gal kada bus, bet kol kas skype užtenka. Ir nebijokit nieko aš žudyt nenoriu, o TIKRŲ (t.y. REALIŲ, jeigu jau kas maišo) draugų turiu, turbūt daugiau nei visokie Justin Bebras ar Lady Gala... To radio. Drįsčiau abejoti, kad žmonės neturintis facebook (ar gi nejuokinga? ) yra labiau linkę į psichopatus.Daugiau atvirkščiai, tokie kurie naudojas ir juos išniekina, kas facebooke, kad tipo - šlykšti ir visaip kaip kitaip iškoneveike (kaip ten angliškai cyberbully), tokiem šratai labiau atsisuka...Apsisnargliavią nepilnaverčiai, savo menko gyvenimo nesuugebantys susitvarkyt pacukai ir šokinėja nuo tiltų, ar nepilnavertės pacukės bando atrodyt, kaip modeliai ir galiake vos kanopų neužverčia... Va kur psichopatija...O, kad čia daktarėlis pakliedėjo - tai dar niekis. Jūs rimtai, kada panaršykit puslapius, kur dedami facebook (nudaunintų mass medios) sapalionės.14 metų du iphonai, trys ipad ir ipod ir dar reik jam mašinos - NES TĖVELIAI tai turi padaryt už juos...
Manvydas 2012-08-01 01:14
Aš turiu kompetenciją, labai paprasta pažiūri į "intelektualias" bezdžiones snukioknygoj ir daug, kas aišku pasidaro
Popasz 2012-08-01 02:01
Man tai atrodo beprasmis resursų švaistymas dedant dėmesį (psich. energiją) į tuos bulvarinius niekalus ir šiaip šlamštą. Beje, labiausiai "patiko" toji dalis apie darbdavius, jog jie nesirenka kandidato jeigu neranda jo profilio soc. tinkluose. Idiotizmas.
Giedriusd 2012-08-01 04:49
Na pasiskaicius komentarus, kurius beje zymiai daugiau nei prie "tikresniu" naujienu, susidaro isvada kad technologijos.lt upildyta komentatoriais kurie yra visiskai atsisake progresuoti gyvenime ir pradeda laikytis ju tevu strategijos nebesivyti naujoviu. Paklauskime kuris penkiolikmetis siai dienai nesinaudoja FB ar kokiu tai soc. tinklu? ( Aisku as nenustebciau jei kas cia pasisakytu kad jis penkiolikos ir nesinaudoja soc. tinklais, bet tai bet kokiu atveju tebutu isimtis ). Jeei pazvelgsime savo atminimais atgal ( as pvz esu 25 metu ), pamatysime kad turime galybe puikiu isradimu. Mano tevai, kaip turbut ir daugumos atsisake jas priimti, taip telefonai paplito, nes daugiau maziau, tai tebuvo evoliucija daug metu egzistuojancios technologijos, kuria musu tevai prieme kai buvo jauni ir pasiryze priimti pasauli koks jis yra. Dabar gi tu papasakok senukui kas tai per daiktas internetas... Tas pats su mumis, galbut mums atrodo kad pasaulis eina velniop, bet argi ne taip atrode musu senoliams kai mes predejome siustis visokias "midi" melodijas ir paveiksliukus i telefona, ar tas naudojimasis taip ispopuliarejusiu skype? Tai taip pat kvailai atrodo ir tas facebook naudojimasis. Aisku jis gamina milijonus is musu naudojimosi juo, taciau jei busime iki galo atviri naujovemis, rasime budu kaip protingai naudotis jomis. Nebutina skelbti kiekvieno zingsnio ka nuveikei siandien, nebutina viso to slamsto skaityti. Jei pastebesime, tai ta slamsta, patys ir isileidziame. Taciau atislikti nuo naujoviu nederetu, nes kaip jau bebutu, jos yra pagrindinis gyvenimo variklis. Galime priesgyniauti, pykti kiek norime, bet pasaulis niekada nestovejo vietoje ir niekada, turbut nestoves, tad belieka arba ji priimti koks jis yra, arba pasenti pykstant kad pasaulis keiciasi ir metyti sarkastiskus juokelius, apie tai koks as protingas kad nenaudoju FB, lai pasaudom, ir pns., kai tokio tipo zinutes mazai kuom skiriasi nuo durnuju FB ziniuciu kuriomis visi taip skudziasi... O jei jau apie straipsny, tai jis nevisai i tema, nes akivaizdu kad kalbama apie vakaru kultura, kuri yra daug labiau linkusi i socialiniu tinklu naudojimasi nei kad lietuviu. Tad tai turetu buti pabrezta straipsnyje, gaila kad "copy - paste" to nepadaro...
vitas75 2012-08-01 06:21
Juokingi man tokie "psichologai". Geras klausimas butu ar facebookas nesumokejo jam uz reklama. Pats neturiu facebook, bet ne del to, kad esu asocialus, o del to, kad pilnai uztenka skype/telefono. Kazkada turejau one.lt ir nuo to laiko i jokius socialinius tinklapius nelendu - laiko gaisimas, nera visiskai jokios naudos. O darbdaviams, kurie sprendzia ka imti i darba pagal tai, ar turi vienoki ar kitokiu soc. puslapi, tai jau ir pats nenoreciau dirbt.
nightex 2012-08-01 07:59
na tai aisq, kad tarp asocialumo ir facebooko turejimo nera nieko bendro, nes yra daugybe kitu portalu ir priemoniu bendrauti. Asocialumo simtomu galima butu laikyti visu komunikacijos priemoniu nenaudojima, vengima naudoti.
sigitas69s 2012-08-01 09:53
Tikekimes toks cia nesilanko . Bet sutikit- straipsnis gera iskrovos doze cia mums pateike
nzn 2012-08-01 09:54
Psichologas labai teisingai padarė išvadas po normalaus tyrimo. Žurnalistai tik išvertė teiginį atvirkščiai, kad išgauti kažkokią sensaciją. Komentatoriai specialiai pateiktą klaidingą atvirkštinį teiginį priema už teisybę ir pradeda diskutuoti ir ginčytis dėl akivaizdčių dalyku, kurie ankčiau nekėlė jokių klausimų. Juk čia psichologas padarė išvadas iš to, kad manjakai nenaudojo FB. T.y. jeigu yra tarkim žinių apie įvyksiantį nusikaltimą, ir yra sąrašas potencialių įtariamųjų, tai reikia atkreipti dėmesį į tuos kurie nėra užsiregistravę FB. Ir viskas. O jūs diskutuojat apie tai, ar visi neužsiregistravę nėra manjakai ir pan., psichologinių problemų turintys asmenys. Čia tas pats, kad teiginį "Višta deda kiaušinius" apversti, ir teigti "Padėti kiaušiniai būna tik vištos" ir apie tai diskutuoti ir aiškintis tokio teiginio pagrįstumu. Absurdas..
bahuriux 2012-08-01 10:24
Juk Breivikas naudojosi facebook. Paimti tik du pavyzdziai is kuriu vienas neteisingas ir padarytos neteisingos isvados.
Nedurnas 2012-08-01 11:11
Buvo mada, kad buvai kietas kai turėjai kompiuterį, telefoną ir pan. Tas pats su facebook. Soc tinklai yra alternatyva tradiciniam bendravimui, jeigu jums atrodo, kad čia yra kažin kokia aukštesnė bendravimo rūšis, jūs esate neteisūs. Mano nuomone žmonės su psichiniais sutrikimais socialiniuose tinkluose dalyvauja ir gan aktyviai. Tinklo esmė jau kuris laikas masėms pasidarė kaip lengvas būdas gauti dėmesio. Geras būdas tai padaryti yra fizinės/psichinės negalios išnaudojimas, ką nekartą esu matęs darant (Ne tik feisbuke). Aš manau, kad socialiniai tinklai netgi suteikia galimybę psichiškai nesveikiems/nestabiliems žmonėms atlikti stambesnio masto nusikaltimus. Dabar bet kas gali tapti populiaru, ypatingai dalykai kurie anksčiau atrodė kvaili. Lengvai populiarėja idiotiškos idėjos, internetiniai memai, bei ''nestandartiškos'' nuomonės kuriomis seka tūkstančiai. Dabar gal tai negresia, bet čia tik pradiniai socialinių tinklų evoliucijos žingsneliai. Aš, tiesą pasakius, nematau ko man trūksta, ką galėčiau gauti naudodamas socialinius tinklus pastoviai. Susikūriau facebook kai norėjau ''pakabinti'' merginą, po to tiesiog ištryniau savo paskyrą. Nematau prasmės bendrauti su masėmis kvailų žmonių ar tiesiog vidutinybių ar išvis į juos žiūrėti ir domėtis jų gyvenimais. Man atrodo, kad pasaulyje yra įdomesnių dalykų nei merginų pokalbių sekimas. Aišku neatmetu galimybės, kad ateityje man prireiks facebook ar kito soc tinklo paskyros, mano manymu tai geras būdas darbdaviui sužinoti apie žmones. Tai gal ir suvaržo besinaudojančius tais tinklais, bet gal tai atsiliepia šiek tiek geriau pačiam žmogui, nei jo girto nuotraukos po vakarėlio.
bullka 2012-08-01 11:16
Kažkokie visi jautrūs čia susirinko. Mano atvejis: visi mano pažįstami, kurie nesinaudoja Facebook'u, yra keistuoliai: tinginiai, žmonės iš provincijos, nebendraujantys (straipsnyje įvardinti, kaip asocialūs), neįdomūs. Tai jokiais būdais nėra blogai. Bet faktas yra faktas - psichologas teisus - šioje žmonių grupėje daugiausia maniakų ir pasitaiko
Nedurnas 2012-08-01 11:22
Spėk kur visi seksualiniai maniakai?
ZmogZ 2012-08-01 11:56
prisijungusiu prie "feisbuko" kai idės dislike/hate knopkę, bet taip niekad nebus
Manvydas 2012-08-01 13:38
Neturiu facebook, nori susitikt gal?Į akis pasakysi, kad aš keistas.
MrT 2012-08-01 21:58
Neįdomūs? Labai įdomūs facebook'o populierieji pastebėjau, kurie turi begales draugų ir kurie gali papasakot ką dulkino už kampo ir kiek išgeria kiekvieną dieną - tai patys įdomiausi žmonės!
echh 2012-08-03 15:26
Papasakosiu vieną nutikimą susijusį su FB kuris nutiko mano giminaitei. Žodžiu, giminaitė susipyko su drauge (dėl vaikino ar kažko pnš. (tiksliai nepamenu)). Ta draugė įsižeidus sukūrė mano giminaitės FB profilį, įdėjo keletą nuotraukų, prikvietė kažkokių panų iš mokyklos ir pradėjo rašinėti visokias peikiančias žinutes joms. Po kiek laiko, giminaitė nuėjo į mokyklą, visos panos į ją skersos žiūrėjo, galiausiai po pamokų grasino užmušti, išvadino žiauriais žodžiais. Taigi, teko skambinti tėčiui, kad parvežtų iš mokyklos... Viskas baigėsi tuo, kad reikėjo net mokyklą pakeisti. Akivaizdu, kad tie kurie naudojasi savo facebook gali būti lygiai taip pat linkę į smurtą kaip ir tie kurie nesinaudoja. Viskas priklauso nuo žmogaus, jeigu jo psichika nestabili tai jis ir prasineš kada su kokiu AK por miestą. Taigi, kad kas ritariate šiam straipsniui, tas nesate patyrę tokių smurgdančių situacijų. Straipsnis visiškai debiliškas. Akivaizdi FB reklama arba psichologo bandymas išpopuliarėti.
Giedrius- 2012-08-03 16:26
Zygmuntas Baumanas.