„Apple“ ir toliau išlieka didžiausiu puslaidininkių produkcijos vartotoju  (1)

Nors atsižvelgiant į ketvirčio pardavimus „Apple“ pardavimai kiek smuktelėjo, tačiau tai netrukdo kompanijai kasmet didinti savo produkcijos realizacijos apimtis. Ekspertai iš „IHS iSuppli“ suskaičiavo, kiek „Apple“ išleidžia puslaidininkių komplektuojančių dalių pirkimams, lyginant su kitais pasaulinio lygio elektronikos vartotojais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prognozuojama, jog šiemet „Apple“ atitinkamiems poreikiams išleis nei daug, nei mažai – 28 mlrd $. Tai yra žymiai daugiau, nei artimiausio konkurento „Samsung“ išlaidos, kurios sudaro „vos“ 14,9 mlrd. $. Tiesa, „Samsung“ gamina tikrai daug mikroschemų, kurios naudojamos Apple produktuose, tai negalima sakyti, jog P. Korėjos gamintojas smarkiai kenčia dėl susidariusios situacijos. „Samsung“ išlaidos šiemet turėtų padidėti tik 0,3 %, kai „Apple“ šis rodiklis išaugs 15,1 %. 2013 m. „Apple“ išlaidos, reikiamų mikroschemų ir kitą puslaidininkių produkcijai, išaugs 12,3 %. Vargu, ar kas iš konkurentų galės atlaikyti tokį tempą. Pavyzdžiui, šiemet antra pagal augimo tempus kompanija pademonstravo 4,6 % prieaugį – tai kompanija „Canon“.

Pranešama, jog „Apple“ šiuo metu turi apie 150 tiekėjų ir tarpininkų. Ar reikia stebėtis, jog dauguma gandų ir kitos informacijos apie būsimus „Apple“ produktus žiniasklaidą pasiekia būtent iš jų. Jei JAV rinkoje „Apple“ užima tik antrą vietą pagal perkamų mikroschemų bendrą sumą (čia lyderiauja „Cisco“), tai Azijos – Ramiojo vandenyno regione „Apple“ tvirtai pirmauja. Europoje, Afrikos ir Artimųjų Rytų regione kompanija iš Kupertino pagal šį rodiklį lieka šeštoje vietoje.

Analitikai iš „IHS iSuppli“ mano, jog „Apple“ susidomėjimas TV rinka leis dar labiau padidinti puslaidininkių produkcijos pirkimo apimtis. Be didelių nuolaidų ir specialių sąlygų, didžiausių mikroschemų pirkėjo statusas Apple leidžia tikėtis daug rimtesnių privilegijų – pavyzdžiui, gamyklų, dirbsiančių tik jos poreikiams (apie tai kalba ne tik „Foxconn“, tačiau ir TSMC) atsiradimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: