AMD į savo gretas perviliojo patyrusį "Apple" procesorių kūrėją  (7)

Pastarojo meto kadrų kaita AMD gyvenime negalėjo pradžiuginti šios kompanijos produkcijos gerbėjų, kadangi iš jos pasitraukė keletas tikrai didelę patirtį turinčių specialistų. Būtent su inžineriniu potencialu AMD sieja balanso išlaikymą centrinių procesorių rinkoje, o šis potencialas, kaip galima suprasti iš vėliausių permainų, iki šiol sparčiai tirpo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik ne viskas taip jau blogai, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, kadangi AMD gali tikėtis revanšo už vieno iš "Trinity" mikroprocesoriaus kūrėjo John Bruno pasitraukimą į "Apple". Vakar kompanija pranešė, jog į savo procesorių padalinio vadovo pareigas priima Jim Keller, kurį laiką dirbusį "P.A. Semi" – kompanijoje, kurios pajėgomis buvo kuriami procesoriai mobiliesiems "Apple" įrenginiams.

Dabar AMD procesorių architektūrų kūrimų užsiims būtent J. Keller, kartu jis užims kompanijos viceprezidento postą ir bus pavaldus vyriausiam AMD inžinieriui Mark Papermaster.

Per savo 53-ejus gyvenimo metus Jim Keller suspėjo padirbėti prie daugelio legendinių procesorių. Be viso to, jog jis buvo minėtos "P.A. Semi" viceprezidentas ir kuravo procesorių kūrimą, kurie dabar yra "Apple" planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų pagrindas, jis darbavosi ir kompanijoje "Broadcom" prie procesorių su MIPS architektūra, o dar iki to laiko „prikišo nagus“ prie tos pačios AMD procesorių "Athlon" ir "Opteron". Kitais žodžiais tariant, ponui J. Keller naujas postas – tai sugrįžimas į jau pažįstamą kompaniją. Reikia tikėtis, jog jo atvykimas į AMD padės šiai kompanijai sukurti konkurencingus procesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: