„Samsung“ anonsavo greičiausią telefonams ir planšetėms skirtą eMMC atmintį  (3)

Kompanija „Samsung“ pristatė jos teigimu pačias sparčiausias pasaulyje 16 GB, 32 GB ir 64 GB talpos išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams skirtas eMMC mikroschemas. Prognozuojama, jog naujovė tam tikru lygiu padidins ir bendrą mobiliųjų įrenginių spartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios atminties mikroschemos remiasi gerai pažįstama „NAND Flash“ rūšies atmintimi. Panašūs kaupikliai atrodys kaip vieno kristalo sprendimai, apjungiantys savyje keletą „Flash“ atminties lustų ir valdiklį. Faktiškai tai bus vieno korpuso SSD diskai, skirti mobiliajai elektronikai.

Korėjiečių kompanija giriasi, jog naujieji produktai yra pirmieji tokie rinkoje, kurie išleisti, remiantis paskutiniąja eMMC specifikacijos versija „e-MMC v4.5“. Ateityje tikėtina, jog kompanija pradės gaminti panašią atmintį, palaikančią UFS standartą, kadangi specifikacija UFS 1.1 protokolo lygmenyje palaiko standartą e-MMC v4.5.

Naujoji „Samsung“ atmintis išleista, remiantis 20 nm klasės technologiniu procesu. Ji naudoja asinchroninę „Toggle DDR 2.0“ sąsają. Formalus naujo produkto pavadinimas – „eMMC Pro Class 1500“. Duomenų kaupiklių posistemė, aprūpinta šia modernia „eMMC Pro Class 1500“ atmintimi, duomenis leidžia nuskaityti maksimaliu 140 MB/s, o įrašyti – 50 MB/s greičiu. Produktyvumas operacijose su atsitiktiniais duomenų blokais siekia 3500/1500 įvesties ir išvesties operacijų per sekundę (IOPS), o tai yra keturis kartus daugiau, nei prieš tai buvęs rekordas.

„Samsung“ atstovai mano, jog kaupiklių posistemė su naująja „Flash“ atmintimi, atliekant užduotis su 3D vaizdo medžiaga, žaidžiant, taip pat dirbant su multimedijos turiniu, leis išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams sužibėti naujomis spalvomis. Tuo tarpu mums, vartotojams, dabar belieka laukti telefonų, kurie galės dirbti 4K raiškos vaizdine medžiaga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: