Kas ir kodėl Lietuvoje bijo biokuro?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2012-08-09 14:20
Aš bijau! Ne kiek biokuro, kurio paklausai smarkiai išaugus neišvengiamai ši žemės ūkio šaka imtų konkuruoti su maistiniu žemės ūkiu ir pabrangtų praktiškai visas maistas. Labiausiai bijau, verslininkų, kurie aiškina apie dideles perspekyvas, bet kažkodėl siūlo kitiems tas perspektyvas išnaudoti. Jei biokuras toks jau pigus, tai tegul steigia katilines varomas biokuru - galės nuostabiai konkuruoti su dujomis ir nafta.
vvv2 2012-08-09 14:59
- manau artimiausiu metu Lietuvoje reikėtų įsteigti biokuro surinkimo ir perdirbimo įmonę, kurios produkcija naudotų individualūs savininkai bei turėtų paklausą eksportui į vakarus.
Titano 2012-08-09 15:58
Karvė, tai ir yra daroma, dabar nepasakysiu konkrečiai, bet kažkuri iš achemos grupės įmonių tuo dabar aktyviai užsiima kažkur apie anykščius, taip pat kažkur prie Šiaulių ar pačiuose Šiauliuose. Esmė kad jis iš tiesų toks pigus, nors jo ir nesigauna tiek daug, todėl yra daug žmonių suinteresuotų, kad tie projektai nepraeitų, ir tai labai stabdo progresą.
Indigo89 2012-08-09 18:05
Naftininkai aisku stabdo tokius projektus ir skleidzia dezinformacija, kas cia per klausimas.
Jonas17 2012-08-09 21:22
Šiaip jau yra ir jau daug kur pastatytos veikiančios biokatilinės. Mano miestelis turi dvi. Stato trečią, parodomąją, kurenamą šiaudais už Europos sąjungos lėšas.
assassin 2012-08-09 22:14
va pvz siaudu nelabai apsimoka imti ir pardavineti, nes kaina yra maza. paprasciau juos palikti susmulkintus laukuose. taip gaunama nauda yra didesne, nei parduoti. manau, kad ir tokie dalykai stabdo pletra.
Vytax 2012-08-09 22:33
Na čia yra keli esminiai aspektai: 1. Kažkodėl tie visi „žalieji“ bando supriešinti skirtingus dalykus. T.y. jeigu palaikai atominę elektrinę, tai anot jų, tokiu atveju negali palaikyti nei biokuro, nei vėjo jėgainių. O jei palaikai biokurą, palaikai vėjo energiją, tai negali palaikyti atominės elektrinės. „Žalieji“ supranta tik „arba-arba“ poziciją, o štai poziciją „ir-ir“ visiškai ignoruoja. Kas yra tikra nesąmonė. 2. Tikri žalieji visada pasisako už vartojimo mažinimą. Nes tai pati efektyviausia aplinkos tausojimo forma. O štai mūsų žalieji reikalauja gamtines dujas keisti biokuru, bet štai dėl daugiabučių renovacijos tylu, ramu. Vadinasi, remiantis Lietuvos „žaliųjų“ logika yra geras kelias kirsti miškus ir jų šilumą išleisti per kiauras daugiabučių sienas. Kas irgi absoliuti nesąmonė. 3. Esame akli dėl to ką turime. Absoliuti dauguma mažų miestelių ir individualių namų šildosi malkomis, šiaudais, pjuvenų briketais ir kitu ekologišku kuru. Ūkininkai jau beveik trečdalyje laukų augina rapsus. Nors ir daugiausia naudojamas ne Lietuvoje, bet tai vistiek biokuras. Lietuvoje turime kelis etanolio fabrikus. Kurie iš ūkininkų užaugintų kviečių gamina spiritą, kuris vėliau maišomas su benzinu. Tai vėlgi yra biokuras.
aidulis 2012-08-10 01:37
O Å¡tai mÅ«sų žalieji reikalauja gamtines dujas keisti biokuru, bet Å¡tai dÄ—l daugiabuÄ