"Toshiba" grįžo į stacionarių kompiuterių HDD rinką  (0)

Dėl Europos Sąjungos antimonopolinių institucijų negailestingo verdikto kompanijos „Western Digital“ atžvilgiu, japonų standžiųjų diskų gamintojui „Toshiba“ teko ne patys blogiausi aktyvai – 3,5“ formato HDD gamybiniai pajėgumai. Dar gerus metus standžiuosius diskus japonams gamins WD gamyklos, kurios formaliai priklausys šiai kompanijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik naujų produktų žymėjimo sąlygos jau bus sukurtos pagal „Toshiba“ taisykles. Atitinkamai jau šiandien mes galime pasveikinti naujoką – kompanija „Toshiba“ oficialiu pranešimu spaudai paskelbė, jog išleidžia 12 skirtingų 3,5“ formato HDD modelių, kurie priklauso dviem serijoms: DT01ACA ir DT01ABA. Nors ir su WD pagalba, tačiau japonai sugrįžo į tą rinką, kurioje jų nebuvo gerą dešimtmetį.

Reikia pažymėti, jog DT01ACA ir DT01ABA serijose mes turime reikalų ne su buvusiomis „WD Blue“ ir „WD Green“ serijomis, o su naujais diskais, kurie turi 1 TB magnetines plokšteles. Atitinkamai, abiejų serijų flagmanų talpa yra 3 TB, taigi turi tik tris magnetines plokšteles. 2 TB talpos modeliai atitinkamai tokių gavo dvi (kaip ir 1,5 TB atstovai). Padidintas duomenų įrašymo tankis leido sumažinti naujokų energijos suvartojimo lygį, šiek tiek sumažino atsitiktinį prieigos laiką, kartu 1-2 dB sumažėjo ir triukšmo lygis.

Kiekvienoje iš serijų bus ir kaupiklių, kurie turės raidę „V“ pavadinimo gale – šie diskai bus optimizuoti darbui su vaizdine medžiaga. Ir štai kas mums labai patinka, kalbant apie japonus: jų atidumas, pateikiant visą reikalingą techninę informaciją. Pavyzdžiui, kompanija atskleidžia tikslią visų modelių spartą, tuo metu kai WD, kalbėdama apie „Green“ seriją, paprastai apsiribodavo abstrakčiomis frazėmis. Nors visi žinodavo „viešą paslaptį“, pasitelkę diagnostines programas, tačiau WD garbės tai nesuteikdavo.

„Toshiba“ taip pat atskirai pažymėjo, jog kaip opciją galima pasirinkti galimybę sumažinti standžiųjų diskų spartą (RPM), kai kaupiklis yra ramybės būsenoje. Tai vyksta automatiškai ir nereikalauja jokių konfigūravimų, o energijos suvartojimo lygis, pavyzdžiui, 3 TB modelio DT01ACA300 atveju gali būti sumažintas nuo įprastų 5,2 W iki 2,4 W (taigi turime galimybę sutaupyti maždaug 54 % energijos).

Galiausiai pranešama, jog naujų „Toshiba“ 3,5“ formato standžiųjų diskų tiekimas turėtų prasidėti rugpjūčio pabaigoje, taigi jau rugsėjo mėnesį bus galima jų ieškoti kompiuterinės įrangos parduotuvėse. Tuo tarpu analogiškos talpos WD ir „Seagate“ gaminius galima įsigyti jau dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: