"Samsung" telefonus surinkinėjanti kinų kompanija apkaltinta vaikų išnaudojimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2012-08-09 11:42
Turiu Samsunga, ir galiu pasakyt, kad tie vaikai tikrai kokybiskai atlieka savo darba
Shinigami 2012-08-09 11:51
Vaikai taip pat nori užsidirbti. Svarbiausia ne tai ar ten dirba vaikai ar suaugę, svarbiausia tai ar jų darbo sąlygos tokios pat kaip ir suaugusiųjų. Be to ten tikrai geresnės sąlygos nei Afrikos kasyklose kur dirba vaikai
g3n1us 2012-08-09 13:27
LOL, samsungas kopijuoja Apple, o žurnalistai persimetė nuo Apple gamybos sąlygų prie samsung. Taip jiems ir reikia...
Heksogenas 2012-08-09 14:52
Gerai, kadi paviešina tokius dalyKUS VErčia pačias įmones gerinti darbo sąlygas ir ten dirbantiems nuo to geriau. Na bet mums gal nelabai, kaina kyla ir pan. O kad firmos viena kitą skundžia tai faktas.
Styvenas 2012-08-09 15:17
Na, greičiausiai pamatė jaunai atrodantį asmenį ir parašė straipsnį... Vaikai gali dirbti nuo 16 metų. Beje, prie ko čia Samsungas?
Leons 2012-08-09 16:29
Siūlau antraštę perskaityt: "Samsung" telefonus surinkinėjanti kinų kompanija apkaltinta vaikų išnaudojimu. Keista, bet kai apie Apple kontraktinio gamintojo Foxconn gamyklose vyraujančias sąlygas rašė tai užsipuolė visi, kai apie Samsung - viskas normalu, net jei čia ir vaikai aria
deivec 2012-08-09 18:27
tai tipo samsungai irgi shuxreuoja.... tipo nenori visko gaminti patys? o duoda china gamyklelems....hmmmmm negalvojau kad jie kazkam atiduoda gamyba
g3n1us 2012-08-09 18:49
Labai tiksli pastaba.
Manvydas 2012-08-09 22:41
Na gal mane čia visi išvadins ligoniu ar pan, žiauru ir t.t. Bet realiai, man nuo to nei šilta nei šalta, kad aname pasaulio gale, kur gyventojų virš 1mlrd. kažkokie vaikai dirba fabrike.Jeigu neturi, kaip prasimaitint, tai ką jiems daryt?Eit valkataut?Ar kaip dauguma, Kinijos piliečių, laukuose augint ryžius iš kurių nei uždirbt normaliai neina, nei normaliai pavalgyt... Tas pats ir su apple, tegu, tie darbuotojai gauna, kad ir 1 lt. į mėnesį čia jau ne mano reikalas. Afrikoj kiti 1 dol. į savaitę uždirba ir ką ir nieko, niekam nerūpi, kad basi vaikai po druskų klodus vaikšto...
g3n1us 2012-08-10 00:18
Geriausia pamoka būtų tave išmesti nuogą vidurį druskos lauko savaitei pas tuos pačius vaikus. Arba pabandyk kada nuvykti į tokią vietą, kai grįši daugiau taip nebekalbėsi, nors ir nieko blogo tau neatsitiks, turbūt. Niekas tau neliepia atsisakyti pinigų ar namo, bet nusispjauti į tai nėra gerai. Žinai, būk koks nori, bet žmones reikia gerbti ir jiems padėti. Tu lygiai toks pat žmogus. Be viso to, patikėk manim, jei padėtum tiems vargšams, kuriems tikrai to reikia, tai pasijustum daug laimingesnis nei nusipirkęs mercedes. Pajustum gyvenimo pilnatvę ir prasmę, tau būtų nusispjaut į visas tas gamyklas ir jų produktus, nes jie neatneša tikros laimės ir gyvenimo džiaugsmo.
kionig 2012-08-10 00:24
, kas tamstos šiuo atžvilgiu taip pat nepateisina
g3n1us 2012-08-10 01:40
Čia tu pats sugalvojai, kad aš turiu iphone su ipad. Taip aš galiu sau leisti nusipirkti tai, bet neperku, nusipirksiu, kai tikrai to reikės, bet dabar man nereikia jokio iphono. Aš suprantu ką tu turi galvoje. Bet klysti, aš kalbėjau iš patirties, kad žmogus jaučiasi laimingesnis, kai padeda tam kuriam tikrai to reikia. Turiu daug kuo pasigirti, bet kvaila girtis "žygdarbiais", nes tai turėtų būti visų pareiga ir apeliuosiu tiek kiek norėsiu, nes čia sėdintiems nei vienam nereikia pagalbos, o priešingai, jie turėtų suteikti kitiems pagalbą. Nesvarbu kokią. Kai visi nepraeisit pro žmones apsimesdami, kad jų nematot ar sustingusiu žvilgsniu, kuris neleidžia atsisukti į "vargšą", tol reikia apeliuoti Jūsų sąžinę, nes nepadedat ne tik jiems, bet ir kenkiat sau. Likimo ironija, a? Ir kvaila tylėti, kai žmogus yra visiškai abejingas basiems afrikos vaikams ant druskos laukų su tuščiais skrandžiais, bet yra suinteresuotas visokiomis šūddekoracijomis, kurios beveik nieko neduoda, apart trumpalaikio pasitenkinimo. Nusipirkit kokias Dalai Lamos knygas ar kad ir bestselerį "vienuolis kuris pardavė ferarį" ir paskaitykite, gal tada suprasite, kad tai ne visai apeliacija, o pagalbos ranka Jums patiems. Paskaitykit arba pažiūrėkite 14,99 eur ir suprasite, kodėl niekada daiktai nesuteiks ilgalaikio džiaugsmo. Palinkėsiu tapti Jums laimingais, o nuo ko pradėti jau pasakiau, todėl sėkmės. p.s. jeigu aš pasakau, kad iphone geresnis už nokia ar samsung, tai dar nereiškia, kad esu tų daiktų fanatikas. Tai tiesiog nuomonė.
kionig 2012-08-10 03:14
turėtų padėti pasijusti kaltu
Leons 2012-08-10 11:25
Kaip kionig ir minėjo reikia spręsti problemų priežastis, o ne pasekmes. Daugumą Afrikos problemų būtent ir kilo dėl dalijamos paramos. Jei nori išties padėt Afrikai, o ne trumpam savo sąžinę nuramint - įsteik ten verslą, sukurk darbo vietų ar bent jau lavink juos.
g3n1us 2012-08-10 15:11
Kionig, Leons. Apgalvojau susidariusią situaciją šiame forume. Abejingumas vieni kitiems nepavers tavęs laimingesniu, o priešingai. Apgalvokite tai, nes kelio už Jus nerasiu.
Leons 2012-08-10 16:04
Tą patį galiu pasakyti ir logikos ignoravimui. Nejau tavo nuomone laikina pagalba išspręs problemas jų?
g3n1us 2012-08-10 16:24
Performuluosiu tavo klausimą. Nejau tavo nuomone viešas demonstravimas savo abejingumo labiau padeda nei laikinas sprendimo būdas ar kad laikinas sprendimo būdas yra blogesnė išeitis nei ignoravimas? Ką ten minėjai apie logiką? Jei turi galimybes padėti ne tik laikinai, tai prašau. Tavo rankos laisvos. p.s. gali man nesiteisinti, man to nereikia.
Leons 2012-08-10 16:26
Man tiesiog atrodo, kad laikina parama tik didina problemą.
g3n1us 2012-08-10 16:46
Todėl ir sakiau, kad pagalbą reikia duoti tiems, kuriems to tikrai reikia, o ne tiems, kurie išlepo ir piktnaudžiauja kitų gerove. p.s. ir nereikia taip viską materializuoti pinigais, kaip dauguma linkę, kai kalbama apie pagalbą. Pagalba prasideda nuo ne tolerancijos esamai situacijai. Pokyčiams visada reikalinga tolerancija ir motyvacija, kuri gimsta iš visuotinio supratingumo ir palaikymo. Kai sakot, kad Jums visiškai nusispjaut į tai, tai iš dalies Jūs demotyvuojate visuomenę, neretai to net nesuprasdami ar nepastebėdami, kenkiate ne tik kitiems, bet ir sau. Bet tai daugiau liečia asmenį, kuris išreiškė abejingumą dėl Afrikos basų vaikų ant druskos.
chiboo 2012-08-10 17:01
Na nežinau.. Turiu nesena Samsunga ir galiu pasakyti, kad tie '' Išnaudojami vaikai'' žino ką renka .. Ir dar.. Jei gaučiau pakvietimą į tą tikrai eičiau Padeda vaikam priprasti prie darbo+ Alga gauna tai išvis Rojus jaunimui +kaip matome petraukos yra tai koks čia išnaudojimas .. Ir žinos vaikai kaip pinigai atsiranda.. Ne taip kaip Lietuvoje ;>