Pirmasis pasaulyje interneto tinklalapis atšventė 21-ąjį gimtadienį  (1)

Pats pirmas interneto tinklalapis, kurį sukūrė britas mokslininkas Timas Bernersas Lee, šią savaitę atšventė 21-ąjį gimtadienį. Šiuolaikiniu požiūriu itin paprastu principu veikusi svetainė buvo viso interneto pirmtakė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas dar 1990 metų pabaigoje sukūrė visus interneto tinklui reikalingus įrankius: naršyklę „WorldWideWeb“ (vėliau ji pervadinta į „Nexus“), kuria buvo galima ir redaguoti tinklalapius, interneto serverį, parašė pirmąjį tinklalapį, kurį pavadino tiesiog „The Project“ (liet. projektas).

Šis tinklalapis tuomet dar tik mokslines institucijas jungusiame interneto tinkle buvo paskelbtas 1991 metų rugpjūčio 6 dieną. Todėl ši diena yra laikoma pasaulinio voratinklio (angl. world wide web, WWW) gimtadieniu.

„The Project“ tinklalapyje buvo tik tekstinė informacija su nuorodomis į išsamesnius interneto projekto aprašymus – paaiškinimą, kas tai yra, techninius duomenis, patarimus kaip sukurti savo tinklalapį, kaip ieškoti informacijos, projekto bendradarbių sąrašą ir kt.

Deja, originalus puslapis neišliko, tačiau šiek tiek papildytą jo versiją (1992 metų) vis dar galima rasti Europos branduolinių tyrimų centro (CERN) svetainėje (spausti čia). Na, o jei ši pačių pirmųjų interneto svetainių tema jus domina, plačiau apie juos galite paskaityti mūsų portale publikuotame straipsnyje apie 10 pasaulį pakeitusių tinklapių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(6)
(-6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: