„Google“ planšetės „Nexus 7“ procesorių paspartino iki 1,64 GHz  (5)

Viename iš teminių portalų, skirtų mobiliajai operacinei sistemai „Android“, pasirodė informacija, jog dviems entuziastams pavyko paspartinti planšetiniame kompiuteryje „Google Nexus 7“ esantį procesorių iki 1,64 GHz.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog „Google Nexus 7“ turi „jauniausią“, taigi ir ne patį galingiausią „NVIDIA Tegra 3“ variantą TL30L, veikiantį 1,2 GHz taktiniu dažniu. Pasiekti spartinimo rezultatai tiesiogiai byloja apie didžiulį platformos „Tegra 3“ potencialą ir, galbūt, galimybę, jog artimiausiu metu galima tikėtis pamatyti rinkoje galingesnių šios „nVidia“ SoC sistemos modifikacijų.

Kalbant apie testų rezultatus, čia planšetinis kompiuteris parodė atitinkamą spartą, surinkdamas 7130 balų populiariame teste „Quadrant“. Konkurentais tapo išmanusis telefonas „HTC One X“ su keturių branduolių „Tegra 3“, dirbančiu 1,4 GHz taktiniu dažniu, taip pat planšetinis kompiuteris „ASUS Transformer Prime TF201“, kuris turi tą patį „nVidia“ procesorių, tik dirbantį 1,3 GHz dažniu. Rezultatai matomi pateiktoje nuotraukoje, taigi komentarų šiuo atveju daug nereikia: rezultatai kalba patys už save.

Žinoma, spartinimo entuziastai pasiekė tikrai įspūdingą rezultatą, tačiau reikia nepamiršti, jog dar nėra ypatingai daug žaidimų ir programų, kurios išnaudotų tokią spartą ir galimybes. Antra vertus, pastarasis rezultatas gali tapti neblogu katalizatoriumi žaidimų ir programinės įrangos kūrėjams apskritai, o tai tik į naudą visam vartotojiškos mobilios elektronikos segmentui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)