Iš „Blizzard“ pavogta žaidėjų informacija  (6)

„Blizzard“, viena iš populiariausių bendrovių pasaulyje kuriančių žaidimus, patvirtino žiniasklaidai, kad jos tinklalapis „Battle.net“ buvo nulaužtas programišių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimų „Diablo III“ ir „Warcraft“ kūrėja patvirtino žiniasklaidai gandus, kad jos paslaugų tinklalapis buvo nulaužtas, o programišiai nugvelbė žaidėjų duomenis. Kol kas teisėsauga aiškinasi kokie duomenis buvo pavogti, bet žaidėjams rekomenduojama pasikeisti slaptažodžius, saugumo klausimus, taip pat stebėti savo internetinį banką ir ieškoti operacijų, kurių jie neatliko. Rekomenduojama tą patį padaryti ir Lietuvos žaidėjams.

Bendrovė patikino, kad surinkti duomenys kol kas rodo, kad su finansais susijusi informacija (kaip kad žaidėjo kreditinės kortelės duomenys, gyvenamasis adresas, vardas ir pavardė) nebuvo pagrobti, tačiau programišiai pasisavino vartotojų pašto adresus. Taip pat pagrobti ir atsakymai į saugumo klausimą (kuris pateikiamas, jei pamiršote slaptažodį), kartu su užšifruotais prisijungimo prie sistemos slaptažodžiais.

Neaišku iki galo ir ar programišiai apsiribojo tik žaidėjais žaidžiančiais „Diablo“, „World of Warcraft“ bei „Starcraft“. Gal jie pasisavino ir bendrovėje dirbančių žmonių duomenis ar informaciją apie vis dar kuriamus bendrovės žaidimus.

Bendrovė „Blizzard“ viena pirmųjų pasuko link „žaidėjas visada prisijungęs“ žaidimų modelio, kai norint žaisti žaidimą, reikia būti prisijungus prie interneto. Būtent todėl žaidėjai žaidimus įsigyja bendrovės tinklalapyje ir ten palieka savo asmeninę informaciją, kuri ir tapo programišių taikiniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)