Planšetiniai kompiuteriai ateityje gali tapti svarbia "nVidia" verslo dalimi  (0)

Praėjusi "nVidia" ketvirčio finansiniams rezultatams aptarti skirta konferencija įsiminė ne tik dėl puikių kompanijos pasiekimų, tačiau ir jos prezidento paatviravimais apie jo susižavėjimą išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių perspektyvomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, nepakeičiamas "nVidia" vadovas Jen-Hsun Huang ryte ir vakare aktyviai naudoja planšetinį kompiuterį "Google Nexus 7", tuo tarpu dieną nesiskiria su išmaniuoju telefonu "HTC One X". "Google Android" platforma šiandieniniame plėtros etape leidžia pasiekti tikrai neblogą duomenų sinchronizacijos lygį, taigi nuo vieno įrenginio prie kito "nVidia" prezidentas jo teigimu pereina be jokių papildomų manipuliacijų. Sprendimu verslo sektoriui Jen-Hsun Huang laiko virtualizacijos technologijas, kurios padėtų planšetiniams kompiuteriams atsikratyti priklausomybės nuo konkrečių programinių platformų, o taip pat neperkrauti pačio mobiliojo įrenginio pertekliniais skaičiavimų resursais. Kad tai vyksta, galima spręsti ir iš neseniai kompanijos ARM anonsuotų "GPU Mali-T600" serijos sprendimų, kurie be grafikos apdorojimo užduočių apsiims atlikti ir centrinio procesoriaus skaičiavimus.

"nVidia" vadovas jau anksčiau leido suprasti, jog būtent planšetinių kompiuterių segmentas yra ta rinkos niša, kurioje procesoriai "Tegra" atsiskleidžia visu gražumu. Aišku, egzistuoja iš išmanieji telefonai, sukurti šių procesorių pagrindu, tačiau jie netaps pagrindine "nVidia" smogiamąja jėga. Praėjusį ketvirtį kompanijos pajamos iš vartotojiškų įrenginių segmento (jam priklauso ir "Tegra" procesoriai), augo net 35,5%, o tai kompanijos nedžiuginti negali.

Jen-Hsun Huang taip pat pažymėjo, jog yra patenkintas kompanijos produktu progresu planšetinių kompiuterių segmente. Ši rinkos niša turi puikų augimo potencialą, kurį "nVidia" sieks išnaudoti maksimaliai. Kompanijos galva prisipažino, jog nenustebtų, jei po kelerių metų planšetinių kompiuterių rinka savo apimtimi aplenks visus kitus mobiliuosius kompiuterius. Jei "nVidia" pavyks išlaikyti ir netgi sustiprinti savo pozicijas šiame segmente, tai ateityje ši kryptis taps viena iš svarbiausių kompanijos veikloje. Bent jau tuo yra įsitikinęs kompanijos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)