"Google" įsigyta "Motorola Mobility" atleis 20% darbuotojų  (0)

Korporacija "Google" artimiausiu metu atliks kompanijos "Motorola Mobility" reorganizaciją. Pranešama, jog šio proceso metu iš viso bus atleista 4000 žmonių, arba 20% viso personalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai daroma, norint racionalizuoti kompanijos "Motorola Mobility" verslą bei padidinti jo pelningumą. Maždaug trečdalis iš atleidžiamų darbuotojų pluša Jungtinių Valstijų padalinyje. Be etatų mažinimo priemonės, "Motorola Mobility" uždarys ir 94 biurus, kurie išdėstyti visame pasaulyje. Kompanija ketina išeiti iš rinkų, kurios atneša labai nedaug pelno, o taip pat sumažinti gaminamos produkcijos asortimentą: vietoj dešimčių mobilių telefonų modelių "Motorola Mobility" siūlys „keletą įrenginių“. Matyt, bus pasilikti tik aukščiausios klasės išmanieji telefonai su operacine sistema "Android".

Kaip žinia, paieškos gigantas už telefonų gamintoją 2011 m. rugpjūčio mėnesį sumokėjo 12,5 mlrd. JAV dolerių. Priminsime, jog įsigijusi "Motorola Mobility", kompanija "Google" gavo tikrai nemažą patentų paketą, kurį sudaro 17 000 patentų, aprašančių įvairiausias technologijas, taip pat 7500 patentinių paraiškų. Intelektualinė nuosavybė paieškos giganto įkainota maždaug 5,5 mlrd. JAV dolerių. Kadangi pati "Google" pareiškė neketinanti proteguoti "Motorola" išmaniųjų telefonų verslo, dabartinis žingsnis atrodo visai logiškas: atsikrato „balasto“, tuo tarpu pasiliekama tik tai, kas galėtų sustiprinti "Android" ekosistemą. Ateityje galbūt bus įgyvendintas ir kai kurių rinkos ekspertų prognozės, jog telefonų gamybą "Google" apskritai parduos, o pirkėju greičiausiai taps kuris nors vienas iš kinų telefonų gamintojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: