Kodėl „Microsoft“ nebijo „Apple“ pretenzijų dėl „Surface“ dizaino?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-08-15 13:11
Labai jau neigiamas straipsnis. Jeigu aš gerai atsimenu, tai pagrindinis Apple priekaištas Samsung buvo ne dėl stačiakampio formos, o dėl to, kaip visas aparatas atrodo kai yra įjungtas. Kitaip tariant, nuo formos iki to, kas rodoma ekrane. O tą palyginus tai aiškiai matosi kas ką kopijuoja. Niekur nemačiau, kad būtų kalbėta grynai dėl formos, mat pagrindiniai visi argumentai yra vien dėl programinio kopijavimo. Microsoftui tai, panašu, negresia, nes jų planšetė ir iPad skiriasi žymiai. Kitaip tariant, MS advokatai tikrai sugebėtų atskirti kur kokia planšetė, skirtingai, negu Samsung atveju
g3n1us 2012-08-15 14:56
MS nusipirkus Apple patentų licenziją ir susitarė, kad neklonuos Apple produktų. Applui negaila, kad naudosis jų patentais, jie tik nori, kad visi eitų savo kryptimis. Samsung gavo ieškinius, nes Apple ir jiems siūlė susimokėti už patentus, bet samsungas nesutiko, tai ir užtampė po teismus. Dėl susiklosčiusios rinkų padėties, tai telefonams su WP patentų licenzijos pigesnės, kad duotų atsvarą androidui, nes androidas nepaliaunamai klonuoja iPhone. Galit nesutikti, bet faktas yra faktas. Nokia Lumia su WP visiškai nepanašus į iPhone ir tuo viskas pasakyta. Beja, surface nė iš tolo nepanašus į iPad, tai rodo, kad klonų nepasitaikys iš MS.
scorpio 2012-08-15 15:56
Tu gal koks patentologas busi?
vyckas 2012-08-15 16:51
geniau nesuvelk samsungo ir androido i viena kruva. Cia ne apple ir ios. P.S. androidas ios nekopijuoja.
trapecijus 2012-08-15 17:35
Na nesismulkinant i visus gilius niuansus, prisimenu keletą Android'o supanašėjimo į iOS faktų po žmonos telefono atnaujinimo į Android 4.0.3 versiją. Tai kameros įjungimas neatrakinant telefono, Screenshot'o galimybė, praktiškai identiška klaviatūra iOS'ui, patogus e-mail tvarkymas, primityvus Voice input, dar kažkas - visa tai atėjo su Android atnaujinimu ir ji tapo dar panašesnė į iOS. Tad klausimų ar Android'as kopijuoja iOS neturėtų kilti. Tiesa ir savo vieną gerą naują feature įgijo - tai galimybė pasirinkti internet usage ''lubas''. Aktualu tiems kas turi 3G interneto ribojimą pvz 1, 2, 5 GB mėnesiui. Bet tas telefono atrakinimas pagal veidą, tai, pripažinkim, didžiausia nesąmonė. Taip pat telefonas užlūžta dvigubai rečiau, bet veikia daug lėčiau.
Foxman 2012-08-15 19:54
Nesu garantuotas, bet jei grynai nekopijuoji pačio kodo, template'ų ar icon'ų ir viską rašai nuo 0 - jokių patentų nepažeidi (nesvarbu, kad abi programos/OS dirba panašiai).
sensejus 2012-08-15 20:10
jei ne paslaptis koks telefonas pas zmona? kokios klavieturos nori? Skirtingo raidziu isdestymo? nuo kada iOSe patogus email tvarkymas? ir kaip tau sekasi lietuviskai sneket su iOS ir android? voice input lietuvoj tokia niekam tikus ir nereikalinga funkcija, kad net neverta jos i diskusija kist. Atrakinimas pagal veida gal ir nepraktiska, bet vistiek smagi turet funkcija. Juokinga kai visi saukia, kad android kopijuoja apple su tokiais dalykais kaip telefono atrakinimas - pristo nubraukimas i viena ar kita puse. Simtamilijoniniai applo teismai del apvalintu kampu, puslapio bounceback efektas. Super dideles inovacijos. Taciau visi pamirsta applo kopijavima. Taskbaras aka "notification center" ir jo funkcionalumas. Wireless synco funkcijos idomi istorija. Chrome syncinimas Turn-by-turn navigacija OTA updeitai iMessage sarasa galetu dar plest.
trapecijus 2012-08-15 20:48
Anokia čia paslaptis - Samsung Galaxy S2. Prieš gera pusmetį ant gimtadienio padovanojau, nes jos draugė jai patarė, kad šiais laikais kuodidesnis, tuo naglesnis na klaviatūra anksčiau buvo labai nepatogi. Rašant žinutę tie skaičiai ant raidžių istrižai patogumo tikrai nesuteikdavo. Net jei netyčia slystelėjai pirštu i šoną, išmesdavo keleta raidžių vietoj skaičiaus. Žinai apie ką kalbu. Po atnaujinimo tapo panaši i iPhone klaviatūrą. ir tai tapo daug patogiau. Na dėl kalbėjimo, tai daug nekalbu su iOS, todėl ir parašiau, kad tas nefunkcionalus ''voice input''. Pabandžiau ir tiek. O bandžiau angliškai. Aplinkybės privertė porą žodžių išmokt O dėl patentų - tai ne dėl užapvalintų kampų kova vyksta. Pavyzdys - Microsoft. Pas juos ant Surface irgi kampai užapvalinti. Tiesiog Microsoft moka pinigėli Applui už jų technologijų naudojimą, o Samsung nesutiko mokėt. Tad tiek šiam kartui. Kiti tamstos argumentai, palyginimai ir alegorijos visiškai ''vėjas laukuose'', tad tikrai į diskusiją nesivelsiu. Sėkmės.
iSimon 2012-08-15 21:43
gal bent vienas protingas susitarimas bus, nes uzkniso skaityti naujienas is teismu saliu. tikiuosi, kazkada visi baigs lygiuotis i Apple, susiras savo unikalu stiliu, idejas ir funkcionaluma, susikurs savo vartotoju bendruomene ir normaliai gyvens. Va tada ir bus tikroji konkurencija - kai konkuruoji idejomis, stiliumi, unikalumu, o ne vienodumu ir kainu skirtumais
g3n1us 2012-08-15 21:45
Jei, snapelio neturi, tai nebelsk į medį su nosim, kirmėlės iš gailesčio neišlįs. p.s. dėl manęs, tai svaik toliau, tai fakto nepakeis, kad įrenginių prekyba buvo stabdoma dėl software patentų pažeidimo.. Ir kaip suprantu, tas atsiprašymas Styvo dėl Android buvo tik šiaip lindimas į užpakalį be muilo, o ne dėl sąžinės graužaties, bet taip ir nebeatleido Styvas, bet ir nepadavė su Apple į teismą, kad nutekino idėją kitai įmonei (google) ir tapo tiesioginiais konkurentais. Už tai Amerikoje gali sėsti ne tik į kalėjimą, bet ir susimokėti milijonines sumeles, ypač, kai turi juos.
g3n1us 2012-08-15 21:49
Taip nebus, nebent Samsung bankrutuos, o Nokia pakeis jų vietą, nes Nokia, nemėgsta klonų, taip pat, kaip Apple. Išvis, samsungas yra visiška verslo gėda. Pamatysit, dar keli metai ir samsungo visi nekęs, kaip kažkada MS ar prieš kelis metus Apple. Jau taškai baigia susidėlioti, visiškų durnelių ne tiek ir daug šioje žemelėje.
deivec 2012-08-15 21:56
sensejus 2012-08-15 22:09
pats sedziu su s2 jau beveik metus. Nezinau apie ka sneki - ne karto nesusiduriau su "pirsto nuslydimais" norint pasirinkti skaiciu. Gal reiktu ismokt susikonfiguruot klavietura pries sakant, kad ji nepatogi? O gal tiesiog pirstai per kreivi/stori? Sutinku, kad stockinis touchwizas tikrai panasus i iOS. Bet tikrai ne androidas. Neskaitant poros nereiksmingu patentu is technines puses - pagrindine kova vyksta del "look and feel". Ipado look yra uazpvalinti kampai ir viena knopke centre. Nuo kada uzapvalinti kampai yra technologija? Nuo kada funkcija "pasiekus puslapio apacia, puslapis atsoka (bouncina)" yra inovacija ir pagrindas uzdrausti prekiauti prietaisais? Del tokiu nesamoniu dabar applas ir issimusineja is microsofto pinigus. Galvoji savo noru MS moka obuoliui? Tiesiog nenorejo tu paciu problemu kaip, kad dabar samsungas turi. Visos sitos nesamones stabdo progresa. Suprasciau jei samsungas butu pavoges kokiosnors detales gaminimo procesa ir ji panaudojes savo telefonuose. O gal vis tik padiskutuojam? Kas per alegorijos? Kodel vejas laukuose? Lengviausia pasakyt, kad kitas nusisneka ir nusimuilint nuo diskusijos. Jei klystu - pataisyk. Visad priimu argumentuotus komentarus ir stengiuos pats pasitaisyt.
werafonas 2012-08-15 22:32
Tuoj tau genys atrašys, ir.. maždaug 200 žodžių nerišlioje pastraipoje (kaip kad jis dažnai mėgsta) išvartys, kad visgi tu ne taip mąstai, ir iš tiesų Apple yra Dievai, o Samsung vergai.
Foxman 2012-08-16 00:02
Apple fanboys strike again Kodėl dabar Samsung užsipuolėt? Gal užsipulkit HP, Lenovo, Asus, Acer, kad kopijuoja MAC? Kodėl Samsung turi mokėt Apple už tai jog naudoja apvalintą stačiakampį? P.S. lygiavimasis į kažką visada buvo ir bus - taip vyksta progresas. Įdomu kas būtų jei tokie kurie valdo Apple butų išradę/iš populiarinę ratą?
Anonymous 2012-08-16 01:17
Sorry, aš čia ne prie ko, bet 'vėjas laukuose' būna tada kai puse metų turi išmanųjį telefoną ir nesugebi parsisiūsti programos kad pasikeisti nepatogią (default) klaviatūrą.. Čia toks android privalumas prieš iOS. Modifikacijos, begalė modifikacijų pagal kurias telefoną pritaikai sau, o ne naudoji kaip 'dievas' Styvis padavė. Jei apie komentarą tamstos, tai pradėkim nuo to kad pats Apple nenaudoju, bet suabejojau jūsų žodžiais ir viską ką dabar rašau, rašau googlindamas. Taigi 1a. Kameros paleidimas iš lockscreen atsirado su iOS 5 versija, 2011 rudenį? Anonsouta buvo 2011 birželį. 1b. Su kuria android versija tokia nuostabi nepavogiama funkcija į default lockscreen išėjo taip greitai neradau, turbūt dėl to kad dėl elementarių dalykų android nerengia prezentacijos, kaip Apple, kuri pabrėžia koks yra revoliucionuojantis visatą jos produktas. Bet... - štai video dviejų metų senumo - http://www.youtube.com/watch?v=9InDlQTy5lY jūsų peržiūrai, kurioje pamatysite laiku keliaujančio ir idėjas iš iOS 5 vagančio, programuotojo stebuklą 2. Pasiduodu, apple mokėjo screenshotus daryti pirmas 3. Klaviatūros ypatumus jau aprašiau įžangoje, o jei reikia pagalbos, rekomenduoju - https://play.google.com/store/apps/deta ... dpro&hl=lt (pssst, yra ir nemokamai kur tokią pat gali gauti) 4. Mail applikacija man nepatogumų nekelia. Nei exchange paštas, nei Gmail man nėra nepatogūs. Bet šitą nukelčiau 'skonio reikalas' klasei, arba 'nebandžiau kitokio (galbūt geresnio) varianto'. Anyway. Mano tikslas yra neparodyti, kad Android (NE Samsung ir Touchwiz, kaip ponas genius mano) yra Da'Best!!! Ar kad iPhone iOS yra iShit. Mano point'as yra - Žmogai, prašau apsišvieskit. Nepirkit telefonų kurių jums nereikia (ar nemokat su jais elgtis) ir nekiškit kitiems žmonėms savo tiesų jei jie jūsų to neprašė. O labiausiai tai - nedievinkit ir aklai nepasitikėkit kompanijomis. Jei aklai seki Brand'ą nes Brand'as pareiškė, kad aš esu geriausias, tai reiškias nemoki ar tingi pasidomėti 'Ar tikrai?'. (Apple, Beats by Dre) m? Aš perku tokį produktą kuris man dirba. Jei Apple siūlytų nusipirkti pigesnį iOS palaikantį telefoną, su 5.3 colio ekranu, bei galimybėmis pasikeisti bateriją kai viena išsikrauna, talpinti ant darbastalio ar net lockscreen'o widget'us ir pasijungus telefoną prie kompo per USB susikelti savo Mp3 be iTunes pagalbos... Aš tikrai pagalvočiau ne vieną kartą ką labiau mėgstu. O dabarčiai manes Styvio palikimas netenkina.. Peace. http://www.youtube.com/watch?v=NMiY1kST ... ure=g-vrec
Smėlis 2012-08-16 09:14
Xexe, galvojo iPhoną jamti, bet po šito video persigalvojau. Užskaitau
BishopaZ 2012-08-16 09:16
kodel microsoft nepateike pretenziju i apple planshetu dizaina juk jie panashus, nors gal yra labiau patobulintos kopijos, i berods 2002 metais microsoft pagamintus planshetus.
faktas 2012-08-16 09:18
MS puikiai įrodė, kad patentai progreso nestabdo. Iš esmės pats apie tai juk parašei.
Vytax 2012-08-16 10:54
Per kurią vietą nestabdo? Šiaip pats M$ ir yra pats didžiausias progreso stabdys.