Kodėl „Microsoft“ nebijo „Apple“ pretenzijų dėl „Surface“ dizaino?  (34)

Karas tarp „Apple“ ir „Samsung“ patentų srityje jau spėjo atskleisti daug įdomių faktų, tačiau pati konkurentų persekiojimo praktika psichologiniame lygmenyje išlieka gana negatyvi. Koks gi „Microsoft“ požiūris į gan grėsmingai savo pozicijas ginančią „Apple“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsitęsiantys juridiniai ginčai atima iš įmonių tiek daug laiko ir kitų resursų, jog tam tikrame etape kiekvienai iš pusių pasidaro tam tikra prasme gaila atsisakyti savo pretenzijų ir reikalavimų, o konfliktas tik gilėja. „Apple“ ir „Samsung“ atveju, šie gamintojai labai smarkiai priklauso vienas nuo kito, jie abu turi pakankamai resursų, tuo tarpu kitiems gamintojams panašūs konfliktai su „Apple“ gali baigtis kur kas greičiau ir su liūdnesnėmis pasekmėmis.

Kaip teigia naujienų agentūra “Reuters“, kompanija „Microsoft“ vis tik nebijo kompanijos iš Kupertino, kadangi suspėjo sudaryti su „Apple“ sutartį dėl produktų dizaino licencijavimo sąlygų. Susitarime aiškiai apibrėžiama, kokių dizaino elementų „Microsoft“ neturi teisės kopijuoti iš „Apple“ produktų. Detalesnės informacijos apie tarplicencinį susitarimą pateikta nebuvo, tačiau galima spėti, jog kalbama būtent apie planšetinių kompiuterių dizainą. Kaip jau žinome, spalio pabaigoje rinkoje pasirodys planšetiniai kompiuteriai „Microsoft Surface“, ir „Apple“ tikrai galėjo atsirasti pretenzijų šių įrenginių dizainui, jei panašūs niuansai nebūtų prieš tai aptarti anksčiau. Įdomu, ar kiti planšetinių kompiuterių gamintojai taip pat turi gauti „Apple" palaiminimą prieš kiekvieno naujo modelio debiutą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (34)