Robotas MAARS galėtų ne tik šaudyti, bet ir paimti belaisvius (Video)  (2)

Kare naudojami robotai neima belaisvių. Ar robotas MAARS bus pirmoji išimtis? Kol kas akivaizdu, kad ore lakstantys ir į teroristus raketas laidantys bepiločiai orlaiviai neima belaisvių, o štai sukurtas bepilotis šarvuotis galėtų


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išgirsti kalbų šia tema buvo galima ir neseniai vykusioje bepiločių sistemų konferencijoje AUVSI 2012. Bepiločių sistemų industrija gali pasiūlyti net keletą robotų, apginkluotų tik svaiginančiais ar tik sužeidžiančiais ginklais. Atrodo, kad realiausias kandidatas – robotas MAARS (Modular Advanced Armed Robotic System), kurį sukūrė bendrovė „QinetiQ“.

Be piloto riedantis šarvuotis, savo matmenimis tik šiek tiek mažesnis už Marse nusileidusi „Curiosity“ apginkluotas keturiais M203 ir M240 kulkosvaidžiais. Kūrėjai teigia, kad kulkosvaidžiai gali būti užtaisyti žudyti nepritaikytas šoviniais, kurie apsvaigina priešą. O jei labai norėsite, už papildomą kainą galima pritaisyti ir elektros impulsinį ginklą (įsivaizduokite „Tazer“ elektrošoko pistoletą).

Tuomet, bendrovės „Harris Corporation“ sukurta robotizuota ranka galėtų be sąmonės gulintį teroristą uždėti ant specialaus dėklo ir robotas priešininką parsigabentų namo. Visa tai nors ir praktiškai neišbandytas, tačiau įmanomas belaisvių ėmimo scenarijus, laukiantis kariškių susidomėjimo.

Kol kas MAARS puikiai šaudo ir iš kovos lauko gali pargabenti sužeistą karį. Tiesa, šiam teks kol kas pačiam užlipti ant gulto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: