Ar tikrai negalima perparduoti „naudotų“ dainų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-08-16 12:23
Aš už „ReDigi“. Jei reikia mokėti ne tik už dainos pirkimą, bet ir jos kopijavimą į kita laikmeną. Tada ir parduoti turi būti galima, nes ta dainą laikoma kaip daiktas. Dar klausimas ar negalima parduoti ir tos kopijos už kuria papildomai sumokėjai pirkdamas kūrinį (jei toks mokestis yra) arba pirkdamas elektroninę laikmeną (kaip kopijavimo mokestis Lietuvoje). Nusipirkai 8 GB USB rakta, sumokėjai kopijavimo mokestį jį pirkdamas. Nusipirkai viena dainą ir dabar gali jų parduoti tiek kiek jų telpa tame USB rakte
sigitas69s 2012-08-16 13:31
Taves cia nesuprasi- tai tu budavai uz autoriu teises, dabar persivertei ir siulai kopijuoti ir dar uzdirbti??? Apsispresk vaikine.
nondescript 2012-08-16 13:53
Autorinių teisių įstatymus kuria patys autorinių teisių sargai, sau palankiom aplinkybėm, todėl abejoju, kad kažkas sugebėtų prieš juos laimėti bylą.
Anonymous 2012-08-16 14:16
Aš irgi už ReDigi, bet jis teismą praloš. ReDigiui pakliuvo lošimas svetimoje aikštėje su teisėju, kuris lošia priešininkų komandoj Galbūt ReDigį galėtų palaikyti žiūrovai, bet kažkaip nesitiki, kad dėl šio reikalo vartotojai boikotuos iTunes Taip kad ReDigiui laikas vynioti meškeres ir eiti ieškoti kito prūdo...
nanobullet 2012-08-16 14:48
Ar tikrai negalima perparduoti „naudotų“ dainų? // made my day .
faktas 2012-08-16 15:16
Iš dalies panašią idėją turėjau su torrent sistema. Žodžiu, tuo užsiimt neverta.
Shinigami 2012-08-16 16:40
Aš ir esu už autorių teises, bet nesu už garso įmonių lupikavimą. Visi privalo kūrinius pirkti, bet jei perka kūrinius, o ne leidyma to kūrinio klausytis (kaip dabar yra pagal garso kompanijas). Tai vadinasi gali ir parduoti.
trapecijus 2012-08-16 18:21
Aš manau taip - jei tie perparduodami kuriniai yra unikalūs ir nekopijuojami, tada aš čia nieko blogo nematau. Šiame biznyje galimi du variantai: 1. Perku iš iTunes Adelės dainą, atsiklausau, parduodu ReDigi, ta daina iš mano iPod yra automatiškai ištrinama persiuntus įrašą į ReDigi. ReDigi perdavinėja būtent tą mano įrašą. Tokiu atveju ReDigi parduotuvėj ''stovi'' 5 Adelės vienodos dainos, 8 Maiklo Džeksono kūriniai, 2 Lenny Kravitz ir panašiai. Nupirkus visų dainų po vieną, svetainėje atitinkamai tų dainų skaičius sumažėja iki 4, 7, 1. 2. Persiunčiu į ReDigi tą, ką turiu, bet viskas lieka ir man, ReDigi turėdama ''vartotojo paaukotą'' dainą ją kopijavimo principu siunčia visiems, sumokėjusiems po tą 59 centus. Pirmu atveju, manau, tai logiška ir teisinga, antru tai vagystės (torrent) plius lupikavimas - nukopini, paleidi pigiau ir žiūri akis išpūtęs, kodėl kūrėjai ir leidėjai nepatenkinti (Samsung+Android stilius). O šiaip potencialo turi ši idėja.
deivec 2012-08-16 19:11
tai seniai rasiau apie tai... tik va nepatiks tai didelems kompanijoms... joms tai gi nenaudinga... tai pakeistu piratavima...ir nebebutu ant ko velniu versti .... cia labai didelis dalykas... bet jie to nenori..
deivec 2012-08-16 19:12
pasakyta tiesiai i 10
sigitas69s 2012-08-17 10:03
"jog jis įsigytas teisėtai (nėra „iškirptas“ ir kompaktinio disko ar parsisiųstas iš piratinio tinklapio) ir pašalintas iš visų vartotojo įrenginių" Na gerai, klausymas: ar kas turi Apple produktu serija tipo McBook, iPad ar iPhone ir pan.??? Ar tikrai sie irenginiai taip kruopsciai viska registruoja iskirptuose/persiustuose failuose? Jei kuris nors irenginys ko nors nefiksuoja- ReDigi 100% pralos teismus. Juk siais laikais daug norinciu ka nors nulauzti/apgauti ir is to uzdirbti kuom ir pasinaudos visos suinteresuotos puses.
glodrax 2012-08-19 16:27
Nelogiškai mąsto autorinių teisių saugotojai. Jeigu jie turi kūrinio originalą (savininkai) - jiems leidžiama kopijuoti ir platinti už pinigus. Jeigu paprastas žmogelis nusiperka originalą (tiksliau - originalo kopiją, nes originalas išvis gali būti tik vienas IT pasaulyje), tuomet tas žmogelis platinti už pinigus nebegali??? Kodėl??? Juk jis mokėjo pinigus už originalą, su kuriuo gali elgtis taip pat kaip patys platintojai. Arba išvis platintojams reikia uždrausti platinti digital muziką - juk jie ją parduodami taip pat "piratauja". Nes dabar jie kuria tik tokias taisykles, kurios yra palankios jiems ir iš kurių gali pralobt. Gal reikėtų jiems leisti pardavinėt tik vienetinius