HTC nerimą kelia jos telefonų klonavimas Kinijos rinkoje  (0)

Kompanija HTC labai daug vilčių deda į Kinijos rinką, taip siekdama atgauti prarastą įtaką išmaniųjų telefonų rinkoje. Tačiau tai bus tikrai nelengva, ir ne dėl didžiųjų konkurentų veiksmų: teigiama, jog daugybė bevardžių kinų gamintojų, kurie jau pastebėjo augantį taivaniečių kompanijos išmaniųjų telefonų populiarumą, ėmėsi juos klonuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išorinė kopijų išvaizda praktiškai nesiskiria nuo originalo, nors jų viduje naudojami pigios SoC mikroschemos "MediaTek MT6575" ir MT6577. Problemą sunkina ir tai, jog kopijų kaina yra žymiai žemesnė nei originalų – mažiau nei 160 JAV dolerių (~ 450 lt). Tarp kitko, 40 nm "MediaTek" procesoriai yra labai populiarūs tarp kinų gamintojų. Visa tai negali nejaudinti HTC vadovybės, kadangi per praėjusį ketvirtį kompanijai pavyko rimtai padidinti savo rinkos dalį tik Kinijoje, tuo tarpu kituose regionuose pozicijos tik silpnėjo.

Paskutinio kompanijos "Canalys Research" analitikų atlikto tyrimo ataskaita, kurią cituoja portalas "DigiTimes", rodo, jog HTC mobilių įrenginių tiekimas Kinijoje per šių metų II ketvirtį išaugo net 389% iki 1,8 mln. vienetų. Beje, reikia pažymėti, jog Kinija šiuo metu užima maždaug 27% pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos, taigi taivaniečių gamintojui šis regionas ne veltui yra vienas svarbiausių ilgalaikėje perspektyvoje.

Pranešama, jog kitose pasaulio rinkose HTC taip pat neketina lengvai pasiduoti. Kompanija jau ruošia naują išmanųjį telefoną flagmaną, kuris gaus 4 branduolių 1,7 GHz taktiniu dažniu dirbantį procesorių, taip pat 5“ įstrižainės Full HD ekraną turėsiantį „planšetofoną“ su Snapdragon S4 procesoriumi. Šiam sprendimui vis tik teks nelengva dalia, kadangi jam teks konkuruoti ne tik su "Apple iPhone 5", kuris prekyboje pasirodys rugsėjo antroje pusėje, tačiau ir su "Samsung" aukščiausios klasės sprendimais – dabartiniu "Galaxy S III" ir rugpjūčio 29 d. debiutuosiančiu "Galaxy Note II".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: