„Acer“ britų moksleiviams perduos 16 400 „olimpinių kompiuterių“  (1)

Kaip žinia, jau prieš savaitę trisdešimtosiose vasaros olimpinėse žaidynėse buvo išdalinti paskutiniai medalių komplektai, ir grandiozinis sporto spektaklis, trims savaitėms pritraukęs viso pasaulio sporto gerbėjų dėmesį, pasibaigė gražia uždarymo ceremonija. Vis tik mažai kas žino, jog tvarkos palaikymui olimpiniuose objektuose, taip pat varžybų organizavimui buvo panaudota iš viso 13 500 stacionarių ir 2 900 nešiojamų kompiuterių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Olimpinių žaidynių uždarymo „olimpiniai kompiuteriai“ tapo nebereikalingi, ir kompanija „Acer“, kuri buvo pagrindinė kompiuterinės įrangos tiekėja, priėmė sprendimą asmeninius kompiuterius perduoti D. Britanijos moksleiviams, rašo leidinys „The Register“. Pažymima, jog 500 nešiojamų kompiuterių „Travelmate 6593Gs“ bus parduoti už maždaug 228 $, nors jų rekomenduojama kaina savo laiku buvo 1299 $.

Sąlygos, kuriomis remiantis švietimo įstaigos galės gauti likusius 15 900 kompiuterių, kol kas neatskleidžiamos. „Labdaringa“ akcija kompanijos „Acer“ surengta, remiant švietimui skirtą programą „One Computer One Child“ („Vienas kompiuteris vienam vaikui“). Aišku, akcija kilni, tik turbūt D. Britanija nėra ta šalis, kurioje mokykloms baisiai trūktų kompiuterinės technikos, nors… kompanija geriau žino, kas jai naudingiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: