„Adobe“ užbaigė „Flash“ epopėją išmaniuosiuose telefonuose  (10)

„Adobe“ pagaliau pripažino, kad „Flash“ technologija išmaniesiems įrenginiams buvo nevykusi idėja ir paskelbė visiškai jos atsisakanti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesunku prisiminti, kad dar prieš pora metų bendrovė „Adobe“ tvirtino, kad be „Flash“ papildinio, išmaniųjų telefonų ir planšečių vartotojai nemato pilno interneto. Tad visi nustebo, kai praėjusių metų lapkritį „Adobe“ išplatino pranešimą, kuriame skelbė, kad nebekurs ir nebetobulins „Flash“ papildinio skirto išmaniesiems įrenginiams.

Atrodo, kad „Adobe“ galutinai pripažino HTML5 pranašumą, kadangi paskelbė, jog nekuria „Flash“ papildinio naujausiai „Android 4.1 Jelly Beans“ operacinei sistemai. O rugpjūčio 15 yra paskutinė diena, kai dar galima atsisiųsti „Flash“ papildinį į įrenginį su „Android“ OS iš „Google Play“ parduotuvės. Po šios datos, „Flash“ papildinį atnaujinti galėsite tik tokiu atveju, jei jį jau kažkada buvote įdiegę, o dabar turite senesnę versiją.

„Adobe“ turėjo didelių planų, susijusių su mobilia „Flash“ technologija, tačiau jie žlugo, kai „Apple“ atsisakė diegti papildinį savo išmaniuose telefonuose ir planšetėse. Neturėdama palaikymo iš „Apple“, „Adobe“ dar kurį laiką rinkodaros akcijomis ir populiarinimu „Android“ operacinėje sistemoje bandė gelbėti „Flash“, tačiau jai to padaryti nepavyko.

Nors bendrovė „Adobe“ ir toliau tobulins „Flash“ plėtinį skirtą asmeniniams kompiuteriams, jo likimas nėra aiškus, kadangi „Microsoft“ paskelbė, kad „Windows 8“ turės ribotą suderinamumą su „Flash“ technologija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: