„Microsoft Surface“ teks konkuruoti su „iPad“ 32 GB versija  (0)

Paaiškėjus tikėtinai planšetinio kompiuterio „Microsoft Surface“ kainai, darosi aišku, jog pagrindiniu jo konkurentu taps populiarumu nesiskundžiantis „iPad“, o konkrečiai – šio įrenginio versija su 32 GB dydžio duomenų kaupikliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie „Lenovo“ vadovybės komentarai, išsakyti ataskaitinėje konferencijoje, leido šiek tiek praskaidrinti ginčą, kokia gi galėtų būti planšetinių kompiuterių su „Windows RT“ kaina. Bent jau dabar teigiama, jog „Microsoft“ partnerių produktų kainos išsidėstys 300 $ – 500 $ diapazone.

Interneto portalas “CNet“ paaiškino, jog kai kurie šaltiniai netiksliai iššifravo „Microsoft“ pažadą, jog planšetinių kompiuterių su „Windows RT“ kaina bus palyginama su gaminiais, kurie turi ARM architektūros procesorių. Iš tikrųjų, planšetės už 199 $ tikrai egzistuoja, tačiau jos visos turi 7″ įstrižainės ekranus (ir ne didesnius). Savo ruožtu, „Microsoft Surface" turės 10″ įstrižainės ekranus, o šioje kategorijoje kainos prasideda nuo 399 $ žymos.

Dar daugiau, kompanijos IDC analitikai mano, jog pagrindinė kova tarp planšetinių kompiuterių su operacine sistema „Windows“ bus maždaug 599 $ kainų segmente, o čia visai gerai jaučiasi vargo nematantis „Apple iPad“ su 32 GB duomenų kaupikliu. Tiek pat gali kainuoti ir „Microsoft“ planšetiniai kompiuteriai ir jos partnerių sprendimai su operacine sistema „Windows RT“. Be to, nuo šios kainų žymos startuos planšetiniai kompiuteriai su „Intel Atom“ procesoriais ir operacine sistema „Windows 8 Pro“.

Ir tik planšetiniai kompiuteriai su galingais „Intel Core“ serijos procesoriais bus aukščiau šio lygmens – jie kainuos 899 $ – 999 $, teigia analitikai iš IDC. Į šią nišą pateks įvairūs planšetiniai „transformeriai“. Manoma, jog čia taip pat pasirodys ir firminiai „Microsoft“ planšetiniai kompiuteriai su „Windows 8 Pro“, kurie debiutuos 2013 m. pradžioje. Aišku, tai yra tik vieno iš ekspertų nuomonę, ir kol „Surface“ kainos nebus paskelbtos oficialiai, į visa tai žvelgti kaip į absoliučią tiesą nevertėtų (nors kainų diapazonai ir labai panašūs į realybę).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)