2020-aisias "Ethernet" tinklų pralaidumas gali siekti 10 Tb/s  (4)

Jei duomenų srautai ir tinklų apkrovos išlaikys dabartinius augimo tempus, jau 2020 metais gali prireikti 10Tb/s pralaidumo vietinių kompiuterinių tinklų įrangos. Kitas klausimas - kaip greitai pavyks parengti tam reikalingus standartus ir technologijas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektronikos ir elektrotechnikos inžinierių institutas (The Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) suformavo specialią darbo grupę – "IEEE 802.3 Industry Connections Higher Speed Ethernet Consensus", kuriai teks nuspręsti, kokias greičio charakteristikas turės naujos kartos "Ethernet" standartas.

2010-aisiais buvo patvirtinta galutinė specifikacija IEEE 802.3ba, kurioje aprašomas 100 Gigabit Ethernet duomenų perdavimo standartas. Joje numatyti du galimi duomenų perdavimo greičiai – 40 ir 100 Gb/s.

Tyrimai rodo, jog būtinybė dvigubai didinti pralaidumą atsiranda maždaug kartą per porą metų. Tai pirmiausiai susiję su naujų video servisų, našių skaičiavimo sistemų ir debesų kompiuterijos paslaugų atsiradimu.

Naujai suburtai darbo grupei reikės pasirinkti tarp 400 Gb/s ir 1 Tb/s naujos kartos "Ethernet". Tikėtina, jog antras variantas bus atmestas dėl aukštos aparatūros kainos. Naujas standartas gali būti ratifikuotas 2015 metais. Jei ryšio kanalų apkrova augs taip sparčiai kaip šiandien, tai 2020 metais gali būti paklausūs 10 Tb/s pralaidumo "Ethernet" tinklai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)