Bill Gates investuoja į „ekologišką“ branduolinį reaktorių  (10)

Bill Gates, gana neseniai palikęs Microsoft prezidento postą, ieško sau naujų veiklos krypčių. Šiandien paskelbta, jog jis ketina tiesiogiai sudalyvauti visiškai naujo tipo atominio reaktoriaus kūrimo projekte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog šis reaktorius nepaliks praktiškai jokių savo darbo atliekų, praneša naujienų agentūra Reuters.

Vienam iš Microsoft įkūrėjų padės P. Korėjos branduolinės fizikos ir energetikos ekspertai: atitinkamas susitarimas buvo sudarytas neseniai įvykusioje Bill Gates ir Korėjos branduolinės bendruomenės susitikime. Amerikiečių milijardierius veiks ne savarankiškai, o per jo 2010 m. įkurtą kompaniją TerraPower. Pastaroji kaip tik ir užsiima branduolinės energetikos klausimais, ir neseniai Billas Gatesas investavo apie 35 mln. JAV dolerių į jos plėtrą bei naujų technologijų kūrimą.

Sprendžiant iš to, kas tapo naujuoju TerraPower partneriu, galima spėti, jog naujo tipo reaktorius bus pastatytas būtent P. Korėjoje. Kol kas apie naująjį reaktorių žinoma tiek, kad jis naudos urano strypus, kurie prieš buvo naudojami įprastuose reaktoriuose.

„Žaliojo“ reaktoriaus statybos planai jau pradėti kurti, tačiau nei Billas Gatesas, nei jo korėjiečių partneriai negali pasakyti, kada prasidės reali statyba ir kada ji bus baigta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)