„Microsoft“ pristatė naująjį „Ofisą“  (7)

„Naujasis ofisas“ („The new Office“ – angl.) – taip „Microsoft“ pavadino savo naują biuro programų įrankį. Būtent „naujuoju“, o ne įprastai – prie pavadinimo pridėję kitus metus, „Microsoft“ savo produktą pavadino dėl kelių priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kurdami „The new Office“ galvojome apie tris dalykus: išmaniųjų įrenginių gausą, socialinius tinklus ir vis populiarėjančius „debesis“, – pasakojo „Microsoft Office“ produktų vadovas Andrejs Juščenka.

Nors kol kas nežinoma, kiek programų paketas kainuos, jau šiandien A. Juščenka atskleidė, kad naudotojai galės įsigyti dviejų tipų licencijas. „Vienu atveju galėsite parduotuvėje nusipirkti programų paketą su licencija, skirta vienam prietaisui, kitam atvejui galėsite „užsiprenumeruoti“ programų paketą ir naudoti jį keliuose prietaisuose su keliais vartotojų vardais“, – detalizavo specialistas.

Pasirinkus pastarąją galimybę, „The new Office“ naudotojai galės prisijungti prie savo paskyros su bet kuriuo įrenginiu, dirbti su reikiamais dokumentais iš bet kurios pasaulio vietos. „Net jeigu dirbsite kompiuteriu, kuriame nėra „Office“ programų paketo, užteks prisijungti savo vardu ir jau po 5 minučių galėsite tęsti darbus“, – aiškino A. Juščenka. Naudotojui nenutraukiant darbo, fone į kompiuterį bus instaliuojamas „Microsoft“ biuro programų paketas.

Pasirinkę biuro programų prenumeratą galės naudotis papildomais produktais. „Microsoft“ kiekvieną mėnesį tokiems naudotojams žada suteikti 60 skambučių minučių „Skype“, 20 GB vietos „SkyDrive“ „debesyje“, nemokamus atnaujinimus, galimybę naudoti tą patį programų paketą 5 kompiuteriuose ir 5 mobiliuosiuose įrenginiuose. Panašios galimybės siūlomos į smulkiems verslams, pasirinkusiems tokį programų paketo įsigijimo būdą.

Daugelis biuro programų, tokių kaip „Word“, „Excell“, „Outlook“, „PowerPoint“ naujame produkte atrodys gerokai „šviežiau“. Anot A. Juščenkos, visi jie leis gerokai patogiau redaguoti dokumentus, pristatyti juos. Pavyzdžiui, „Word“ primins vartotojui, kur ir kada paskutinį kartą redagavo rengiamą dokumentą, „Excel“ padės patogiai suskirstyti duomenis į lenteles ir grafikus, „Outlook“ atpažins adresus kvietimuose ir parodys juos žemėlapiuose, o „PowerPoint“ leis rengiančiam prezentaciją žiūrovams rodyti tik skaidrę, o pačiam matyti visus komentarus, būsimas skaidres ir pastabas. Žinoma, neslėpė A. Juščenka, galimybių ir priedų gerokai daugiau.

Naujasis „Microsoft“ produktas optimizuotas naudojimui su „Windows 8“ operacine sistema, taip pat – su „iOS“, „iPhone“, „Android“ ir „Windows Phone“ sistemomis veikiančiais prietaisais. Tiesa, kol kas tikslios datos, kada pasirodys naujasis biuro programų paketas, nėra. „Norime leisti naudotojams išmėginti produktą ir pasakyti mums, ką dar reikėtų tobulinti, ko naudotojams reikėtų, kas veikia ne taip gerai. Norime produktą padaryti kaip įmanoma geresniu“,– sakė A. Juščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
Autoriai: Dina Sergijenko
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: