Amerikiečiui už 31 nelegaliai atsisiųstą dainą skirta 675 tūkst. dolerių bauda  (15)

Amerikietis Joelis Tenenbaumas muzikos įrašų kompanijoms turės sumokėti 675 tūkst. dolerių (1,8 mln. Lt) baudą už tai, kad nelegaliai atsisiuntė ir platino 31 dainą. Teismas atmetė 25 metų vyro prašymą peržiūrėti bylą ir patvirtino, kad 2009 metais skirta bauda yra teisinga, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis laiškas dėl neteisėto dalijimosi failais J. Tenenbaumo tėvams buvo atsiųstas dar tuo metu, kai jam buvo 16 metų. Jam buvo siūloma susimokėti 5,2 tūkst. dolerių už tai, kad nelegaliai atsisiuntė 7 dainas.

Vaikinas tuomet pasisiūlė sumokėti 500 dolerių, aiškindamas, kad daugiau lėšų neturi, tačiau muzikos įrašų kompanijos pasiūlymą atmetė, o 2007 metais iškėlė jam bylą už 31 muzikos įrašo neteisėtą atsisiuntimą ir platinimą.

Dar po dvejų metų teismas priėmė pirmąjį nuosprendį, kurį J. Tenenbaumas apskundė. Dabar Masačusetso teismas priėmė galutinį sprendimą.

Teisme J. Tenenbaumas prisipažino nelegaliai dalinęsis maždaug 800 muzikos įrašų. „Aš naudojau kompiuterį. Siunčiausi ir platinau muziką“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: