„Samsung“ išmoka „Apple“ – 1 mlrd. dolerių 5 centų monetomis  (24)

Antradienio rytą daugiau kaip 30 sunkvežimių, pakrautų penkių centų monetomis, atvažiavo į „Apple“ būstinę Kalifornijoje. Iš pradžių saugos kompanija, atsakinga už objekto saugą, pamanė, kad sunkvežimiai supainiojo adresą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet po keleto minučių „Apple“ vadovui Timui Kukui paskambino „Samsung“ vadovas ir paaiškino, kad Pietų Korėjos kompanija ketina tokiu būdu išmokėti 1 mlrd. dolerių kompensaciją, vykdydama neseniai paskelbtą teismo nutartį, rašo „Paper Blog“.

Įdomu, kad pasirašytame dokumente tikrai nenurodytas konkretus mokėjimo būdas, todėl „Samsung“ turi teisę perduoti „iPhone“ kūrėjams jų milijardą taip, kaip jai atrodys tinkama.

Šis nešvarus, bet genialus sumanymas taps nauju galvos skausmu „Apple“ vadovybei, kuriai dabar teks iš pradžių sugaišti marias laiko šiems pinigams suskaičiuoti, kad galėtų patikrinti, ar visa suma sumokėta, o paskui nuvežti monetas į banką ir tikėtis, kad šis jas priims.

Lee Kun-hee, vadovaujantis „Samsung Electronics“ valdybai, pareiškė žurnalistams, kad jo kompanija neleis jos gąsdinti grupelei „gudročių su stiliumi“ ir kad, jeigu jie nori žaisti nešvariai, tai „Samsung“ tą daryti irgi moka:

„Galite visą gyvenimą pirkti už šiuos pinigus gaivinamuosius gėrimus automate arba išlydyti juos ir panaudoti kompiuterių gamyboje – tai ne mano reikalas. Aš juos sumokėjau, tuo pačiu įvykdydamas įstatymą. Monetų, kurių bendras kiekis sudaro 20 mlrd., pristatymas turi baigtis šią savaitę.“

Tiesa, po kiek laiko buvo išplatintas pranešimas, kad tai tebuvo viešųjų ryšių akcija, o „Samsung“ jai skirtos baudos kol kas nei monetomis, nei jokiu kitu būdu nesumokėjo, o ir neaišku ar iš vis mokės – tikėtina, jog „Samsung“ apskųs teismo sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(4)
(2)

Komentarai (24)