B. Obama pasirinko bendrauti su rinkėjais per „Reddit“  (0)

Kai JAV prezidentas Barackas Obama nusprendė tiesiogiai atsakyti į rinkėjų klausimus socialinėje žiniasklaidoje, jis nesikreipė į 28 mln. savo gerbėjų socialiniame tinkle „Facebook“ ar 19 mln. pasekėjų „Twitter“ tinkle. JAV prezidentas nusprendė pasirinkti socialinės žiniasklaidos tinklalapį „Reddit“ – ir nepasigailėjo, skelbia CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveiki, esu Barackas Obama, Jungtinių Amerikos valstijų prezidentas“, – toks buvo tinklalapyje paskelbtas prezidento prisistatymas. Šio socialinio puslapio moderatoriai ir administratoriai patvirtino prisijungusiojo tapatybę – tai tikrai JAV prezidentas B. Obama. Tapatybę patvirtino ir žinutė iš B. Obamos oficialiosios paskyros socialiniame tinkle „Twitter“ ir „Reddit“ paskelbta nuotrauka, kurioje prezidentas sėdi prie medinio stalo, akys įsmeigtos į nešiojamąjį kompiuterį.

Per maždaug 30 minučių B. Obamą užgriuvo šimtai klausimų. Jis atsakė tik į dešimt – pradedant tuo, kaip suderinti šeimą ir darbą ir baigiant interneto laisvės apsauga. Netikėtas JAV prezidento prisijungimas sukėlė tikrą norinčiųjų su juo pabendrauti antplūdį – kurį laiką vartotojai prie „Reddit“ prisijungti negalėjo, per pokalbį su „The Verge“ sakė šio socialinės žiniasklaidos tinklalapio vadovas Erikas Martinas ir pažymėjo, jog buvo pagerintas puslapio lankomumo rekordas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Reddit“ į svečius pasikviečia garsių ir įtakingų žmonių – tarp jų jau buvo Larry Kingas, Jimmy Kimmelis, Ronas Paulas ir Stephenas Colbertas. Iki šio trečiadienio populiariausiais „Ask Me Anythings“ („Klauskite bet ko“) svečiais buvo astrofizikas Neilas Degrasse Tysonas ir laidos „Jeopardy“ nugalėtojas Kenas Jenningsas.

„Tik 9 minutės ir jau daugiau nei 200 komentarų. Sėkmės, Obama. Tau jos prireiks“, – parašė vienas iš tinklalapio narių KoreanTerran.

Kiti atvirai svarstė, kaip prezidentas sugalvojo dalyvauti „Ask Me Anything“. Vienas iš „Reddit“ įkūrėjų Alexis Ohanianas sakė, jog tai padaryti buvo visai nesunku. Esą Baltuosiuose rūmuose ir B. Obamos rinkimų kampanijos štabe šis tinklalapis turi nemažai saviškių redaktorių, todėl tai suorganizuoti buvo gana paprasta.

Tinklalapio bendruomenės narys Mimicthefrench parašė: „kaip būtų juokinga įsivaizduoti Obamą sėdintį Ovaliajame kabinete ir krizenantį iš kačių nuotraukų“. „Reddit“ tinklalapyje netrūksta kačių nuotraukų. Taip pat ir šunų nuotraukų. Ir žmonių, krečiančių nesąmones.

Tačiau šiame tinklalapyje taip pat svarstomos ir rimtos temos. Pavyzdžiui, B. Obamos buvo klausta „Kodėl mes vis dar Afganistane?“ arba „Kaip ketinate antrosios kadencijos metu pažaboti pinigų galią politikoje?“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: