„Lexmark“ visiškai atsisako rašalinių spausdintuvų gamybos  (4)

Vienur daugiau, kitur mažiau žinomas rašalinių spausdintuvų gamintojas „Lexmark“ priėmė strateginį sprendimą – visiškai atsisakyti modelių, naudojančių rašalu pagrįstą spausdinimo technologiją, gamybos. Tai gali būti požymis, jog rašalinių spausdintuvų era jau eina į pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu kompanija „Lexmark International“ ketina susikoncentruoti į daug pelningesnes veiklos kryptis. Įdomu, jog vertybinių popierių rinka iš karto palaimino tokį „Lexmark“ sprendimą – kompanijos akcijos pakilo apie 20 %.

„Lexmark“ ir toliau gamins lazerinius spausdintuvus ir planuoja plėtoti verslą, susijusį su šių įrenginių aptarnavimu. Kad tai nėra tušti žodžiai, galima priminti, jog tam tikslui per paskutinius metus buvo įsigytos kelios kitos kompanijos. Nors „Lexmark“ niekada nebuvo rašalinių spausdintuvų rinkos lyderė (apie 90 % šios rinkos kontroliuoja HP, „Canon“ ir „Epson“), šios produkcijos gamybos atsisakymas gana smarkiai paveiks kompanijos struktūrą. Bus atleista apie 1700 darbuotojų, o tai sudaro apie 13 % visų etatų. Kompanija ketina parduoti ir apie 1000 patentų, susijusių su rašalinių spausdintuvų technologijomis.

Dauguma spausdintuvų gamintojų šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus – korporacijos mažina išlaidas atitinkamai produkcijai įsigyti, tuo tarpu namų vartotojų galvose dabar yra tik išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai. Ne paslaptis, jog rašalinius spausdintuvus gamintojai parduoda su labai mažomis pelno maržomis, bandydami išlošti iš eksploatacinių medžiagų (pirmiausia, rašalo) pardavimų. Atpigę lazeriniai spausdintuvai jau įsiveržė į rašalinių kolegų teritoriją. Visa tai, kompanijos IDC analitikų teigimu, lėmė rašalinių spausdintuvų pardavimų nuosmukį maždaug 13 %, ir tai – vos per tris šių metų II ketvirčio mėnesius.

Kompanija „Lexmark“ kol kas tiekia savo rašaliniams spausdintuvams skirtas eksploatacines medžiagas, taip pat atlieka ir techninį šios įrangos aptarnavimą, tačiau per metus ketinama šio verslo dalį savo pajamų dalyje sumažinti nuo 21 % iki 10 %.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: