Vandenį gaminanti vėjo jėgainė bus bandoma Karibų jūros regione (Video)  (4)

Prancūzijos mokslininkai rado dar vieną būdą, kaip teoriškai būtų galima išspręsti milijonus žmonių kamuojančią geriamojo vandens problemą – jį siūlo pasigaminti specialia vėjo turbina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas Marcas Parentas ir jo kompanija „Eoie Water“ sugalvojo būdą, kaip iš oro išgauti H2O ir po pirmųjų projektavimo darbų pereina į bandymų fazę. Pirmiausiai savo produktą mokslininkai bandys Karibų jūros regione – ten trūksta geriamojo vandens, o oras yra pakankamai drėgnas.

Kaip praneša ABC News, mokslininko išradimas „WMS 1000“ tiesiogine žodžio prasme gali iš oro išgauti drėgmę ir ją paversti geriamu vandeniu. Kaip tegiama kompanijos internetiniame puslapyje, kai oro temperatūra lygi 23,8 laipsnių Celsijaus (75 laipsniai Farenheito skalėje), o drėgmė – 45 proc., vėjo turbina per valandą gali pagaminti 62 geriamo vandens litrus.

„Išryškinkime žodį „KŪRYBA, – teigia vienas „Eole Water“ vadovų Thibaultas Janinas. – Visi egzistuojantys geriamo vandens sprendimai (šuliniai, gėlinimas, vanduo iš upių ar ežerų ir pan.) naudoja tik esamą vandens šaltinį“.

Jis priduria, kad jo kompanija turi 150 mln. potencialių klientų, gyvenančių dykumų zonose, kur vandens stygiaus problema yra ypač skausminga.

Kita vertus, švaraus geriamojo vandens pasaulyje neturi net 1,1 mlrd. gyventojų, o 2,6 mlrd. – geria vandenį neturėdami elementarių sanitarinių normų. Be to, priduriama, kad išradimas bus prieinamas ir pagal kainą – nors vienos turbinos kaina siekia 600 tūkst. dolerių (1,65 mln. litų), tačiau ji gali veikti bent 20 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)