Specialistas iš „Intel“ tapo naujuoju AMD grafikos architektu  (0)

Šią vasarą kompanijos AMD specialistų ratas retėjo gan sparčiai, ir tai galėjo sukelti nemažą nerimą dėl kompanijos ateities. Turbūt daugiau pasitraukimų iš postų ir atleidimų buvo tik po AMD generalinio direktoriaus Dirk Meyer pasitraukimo. Laimei, kompanija jau spėjo stabilizuoti savo personalo politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija savo gerbėjus ir investuotojus neseniai nudžiugino, priėmusi į savo gretas išeivį iš „Apple", taigi galima kalbėti ne apie bėgimą iš skęstančio laivo, o kadrų rotaciją. Naujas AMD darbuotojas dar kartą patvirtino, jog kompanija nori ir gali surasti reikiamų specialistų.

Oficialiame pranešime spaudai teigiama, jog AMD priėmė į darbą tikrai didelį mikroarchitektūrų ir paskirstytų skaičiavimų technologijų žinovą – Johną Gustafsoną. Kompanijos AMD gerbėjams ypatingai patiks tas faktas, jog dar vakar ponas Džonas vaikščiojo į darbą kompanijoje „Intel“, kur užėmė tyrimų centro „eXtreme Technologies Lab“ vadovo postą. Šis padalinys užsiima energetiškai efektyvių skaičiavimų technologijų kūrimu, atminties posistemėmis, duomenų perdavimo optiniais kanalais sistemomis, duomenų saugojimo technologijomis ir kitomis perspektyviomis kryptimis.

Kompanijoje AMD Johnas Gustafsonas tapo vyriausiu produktų architektu ir grafikos verslo padalinio vadovu. Taip pat jis bus atsakingas už atitinkamus verslo procesus, kurs kompanijos plėtros strategiją, taip pat – užsiims APU ir adapterių „FirePro“ plėtra. Tokio specialisto pasirinkimas į šias pareigas nebuvo atsitiktinis. Kompanija AMD, kaip ir jos konkurentai, labai suinteresuota GPGPU skaičiavimų sritimi, kur lyderiauja kompanija „nVidia“ su savo produktų linija „Tesla“. Už naujojo AMD architektūrų padalinio vadovo nugaros yra 35 metų patirtis, kuriant tam tinkamas technologijas, taigi reikia tikėtis, jog AMD tikrai pataikė tiesiai į dešimtuką.

Beje, 1988 m. John Gustafson paskirstytųjų skaičiavimų problemai skyrė visą akademinį darbą, kuris tapo šio žanro klasika, o galiausiai buvo pavadintas tiesiog „Gustafsono dėsniu“. Taigi dabar kompanija AMD taip pat gali išsitraukti iš rankovės kozirį ir pamojuoti juo, atimdama iš „Intel“ jos monopoliją su garsiuoju „Mūro dėsniu“ – jei tik, žinoma, sėkmingai išnaudos įgytą potencialą.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: