„Asus“ planšetinių kompiuterių kainodara bus nusižiūrėta nuo „iPad“?  (1)

Jau anksčiau minėjome, jog ypatingai artimi kompanijai „Microsoft“ planšetinių kompiuterių gamintojai susilaiko nuo tiesioginių užuominų apie šių įrenginių kainą. Panašu, jog kompanija „Microsoft“ kol kas dar pati neapsisprendė, kiek gi kainuos jos pačios įrenginiai „Surface“, tuo tarpu „Asus“ apie savo produkcijos kainodarą tam tikrų užuominų jau pateikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ atstovai yra užsiminę, jog kaip orientyrą sprendimams su „Windows RT“ operacine sistema atsižvelgs į „kitų planšetinių kompiuterių su ARM procesoriais“ kainą, tuo tarpu planšetėms su „Windows 8“ orientyru pasitarnaus „ultrabook“ klasės nešiojamų kompiuterių kaina.

Kaip teigia interneto portalas „DigiTimes“, kompanijos „Asustek Computer“ („Asus“) prezidentas Jerry Shen susitikime su investuotojais neseniai užsiminė apie kainų politiką planšečių su „Windows 8“ ir „Windows RT“ operacinėmis sistemomis atžvilgiu. Tiesa, konkretumo jo žodžiuose vis tik buvo mažoka: prezidento žodžiais, šiems planšetiniams kompiuteriams kaip orientyras pasirinkta trečios kartos „Apple iPad“ kaina. Pastarasis rodiklis yra tikrai plataus diapazono, prasidedantis nuo 499 $ (~ 1400 lt). Ar tiek kainuos sprendimai su „Windows RT“, o galbūt tai bus pigiausias variantas su „Windows 8“, lieka neaišku.

Taip pat reikėtų paminėti, jog Jerry Shen neišvengė užuominų apie į rinką „skambiai“ įsiveržusį „Surface“, apie kurį visai neseniai pradėjo kalbėti visi planšetinių kompiuterių gamintojai. Jei „Microsoft“ savo planšetinius kompiuterius su „Windows RT“ įkainos 199 $, tai ne tik apsunkins gyvenimą pačios „Asus“ planšetėms, tačiau sukels labai daug abejonių ir dėl pačių planšetinių kompiuterių „Surface“ egzistavimo.

Beje, kalbėdamas apie bendradarbiavimo su „Google“ patirtį ir planšetinio kompiuterio „Nexus 7“ (šis taip pat kainuoja  $199) gamybą, „Asus“ prezidentas prisipažino, jog nors šis produktas ir nepasižymi pakankama pelno marža, bendrai padidinta gamyba gali teigiamai paveikti kompanijos pajamas.

Jerry Shen žada, jog iki 10 % kompanijos nešiojamų kompiuterių su „Windows 8“ turės jutiklinius ekranus. „Ultrabook“ įrenginių dalis šiemet neviršys 20 %, kalbant apie pačios „Asus“ asortimentą. „Netbook“ tipo nešiojami kompiuteriai su „Atom“ mikroprocesoriais, kurie dabar kompanijai uždirba maždaug 7 % pajamų, jau išklausė „mirties nuosprendį“, o tai reiškia, jog nuo 2012 m. IV ketvirčio daugiau nebebus gaminami. 10″ įstrižainės ekraną turinčių mobiliųjų įrenginių asortimentą „Asus“ papildys „Transformer“ serijos planšetėmis, tuo tarpu pigūs nešiojami kompiuteriai su „Intel Celeron“ arba hibridiniais AMD APU procesoriais turės ne mažesnį kaip 11,6“ ekraną. Panašu, jog „netbookų“ gamybos pasiruošęs atsisakyti gamintojas, kuris, iš esmės, juos ir išrado.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)