Aviacijos rekordas: rusų sraigtasparnis pakilo į 8,6 km aukštį (Video)  (16)

Bandymus išlaikęs, tačiau dar nepardavinėjamas rusų sraigtasparnis Mi-38 Maskvos apskrityje vykusiame sraigtasparnių sporto pasaulio čempionate pakilo į tokio tipo orlaiviams neregėtą aukštį - 8600 m.

Mi-38 - universalus sraigtasparnis, kurį ateityje galės naudoti kalnuose dirbantys gelbėtojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naują pasaulio rekordą į savo dosjė Mi-38 įsirašė E-1h sraigtasparnių klasėje, FAI kategorijoje, kurioje telpa visi sraigtasparniai, galintys pakelti nuo 10 iki 20 tonų. Sraigtasparnio įgulą sudarė Milio vardu pavadintos Maskvos sraigtasparnių gamyklos pilotai. Ankstesnis rekordas – 8,5 km – taip pat priklausė rusams.

Mi-38 serijinė gamyba prasidės tik po kelerių metų. Manoma, kad naujausiomis technologijomis prifarširuotą sraigtasparnį pamėgs įvairius gelbėjimo darbus atliekantys žmonės, medikai. Jis tinka ir žmonių, ir krovinių pervežimui.

Avarijos atveju, Mi-38 gali tūpti ir ant vandens. Gamintojas teigia, kad šis sraigtasparnis tos pačios sraigtasparnių klasės konkurentus lenkia keliamąją galia, talpumu ir daugeliu skrydžio parametrų.

Mi-38 nebijo nei šalčio, nei kaitros. Veiklos diapazonas – nuo -50 iki +60 laipsnių. Daugiau apie šį sraigtasparnį – žemiau pateiktame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(5)
(1)
(3)

Komentarai (16)