„TEDxVilnius 2012“ svečiuosis pasaulinio garso pranešėjai  (0)

Likus šiek tiek daugiau nei mėnesiui iki konferencijos, „TEDxVilnius“ komanda džiaugiasi dar dviem labai lauktais pasaulinio garso svečiais. Spalio 6 d. Ūkio banko teatro arenoje susirinkę TED (angl. Technology, Entertainment, Design) smalsuoliai išgirs informacinių technologijų specialistą Jimą Poisantą ir biotechnologijų tyrėją Andrew Hesselą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiais metais mums labai sekasi. Rodos, jau ne tokie maži ir nežinomi esame, jei į Vilnių prisikviečiame tuos, kurie inicijuoja pasaulinius pokyčius moksle ir technologijose. Tai bus stipriausia „TEDxVilnius“ programa kokią teko pristatyti! “, - organizatorių komandos nariai džiaugėsi naujienomis ir priminė, kad norintys stebėti konferenciją žiūrovai iki rugsėjo 5 d. turi registruotis „TEDxVilnius“ internetinėje svetainėje. Daktaras Jimas Poisantas į Pasaulio informacinių technologijų ir paslaugų aljanso WITSA (angl. World Information Technology and Services Alliance) generalinio sekretoriaus kėdę sėdo 2006 metais. Jei trumpai, WITSA sudaro 74 lyderiaujančios informacijos ir komunikacijos technologijų asociacijos iš viso pasaulio. Jos reprezentuoja 90 proc. pasaulinės informacijos ir komunikacijos technologijų industrijos. J.Poisanto profesinėje biografijoje – ir „Walt Disney“ kompanijos vardas. Ten dirbdamas kaip verslo seminarų padalinio vadovas, lyderiavimo ir vadybos mokymus pristatė daugiau nei 200 000 vadovų visame pasaulyje. Taigi J. Poisantas greičiau galime vadinti ne tikruoju informacinių technologijų žmogumi, o sumaniu ir gabiu vadovu, pasinėrusiu į IT sferą. Dėl to į technologijas jis žiūri ne iš techniko pusės, o kaip žmogus, matantis, kaip IT keičia pasaulį, daro įtaką politikai, ekonomikai ir t.t. Šią savaitę savo dalyvavimą trečiojoje idėjų konferencijoje „TEDxVilnius“ patvirtinęs svečias iš JAV konferencijoje žada pristatyti ateities perspektyvas ir galimybes informacijos ir komunikacijos technologijų industrijoje. J.Poisant įsitikinęs, kad informacinių technologijų vystymas – tai neabejotina tokių valstybių kaip Lietuva ateities galimybė bei perspektyva. Pranešėjas žada Vilniuje nepalikti abejojančių tuo, kad technologijų vystymas ir veržimasis į mūsų buitį, kasdienį gyvenimą ir bendravimą – neginčytina šiandiena ir rytojus. Aplankyti „TEDxVilnius“ sutikęs biologas A.Hesselas, prisistatydamas juokauja, kad turi 10 trilijonų draugų. Draugų, kurie išmokė apie gyvenimą, visatą ir viską, kas mus supa. Nenustebkite, kai sužinosite, kad tie draugai – tai mikrobai.

Sintetinės biologijos srityje dirbantis mokslininkas kviečia atkreipti dėmesį į tai, kad biotechnologijos ir kompiuterinės technologijos, abi priklausomos nuo informacijos ir pradėtos tyrinėti maždaug vienu metu, vystėsi skirtingais keliais. Visgi pranešėjas įsitikinęs, kad šios mokslo sritys turėtų veikti kartu. Pasak A.Hesselo, DNR galima traktuoti kaip programavimo kalbą, su kuria dirbdami, ją rašydami mokslininkai gali ją ir tobulinti. Sintetinė biologija leidžia mokslininkams atversti baltą lapą ir rašyti DNR kodą nuo pradžių. Toks biologijos ir kompiuterinių mokslų sugretinimas – nauja koncepcija, kuria sekdami mokslininkai turi išmokti į biologiją pažvelgti kaip į kodą. A. Hesselas – vienas šios koncepcijos rėmėjų. Pasak pranešėjo, priartėjome prie didelių biotechnologijos pokyčių, kurie jau daro įtaką mūsų pasaulio ir biotechnologijų galimybių suvokimui. Plačiau apie naujausius biotechnologijos pasiekimus ir idėjas A.Hessel papasakos „TEDxVilnius“ konferencijoje spalio 6 d.

„TEDxVilnius 2012“ žiūrovai taip pat turės galimybę išgirsti iliustratorių Ray’ų Bartkų, „startuolių” verslų rėmėją ir vystytoją Joną Bradfordą, mokslininką Joną Kubilių, biomedicinos žinovą Aurelijų Verygą, tarpdisciplininio meno kūrėją Hasaną M. Elahį, sapnų tyrėją Aleksą Blumentalsą, 3D spausdintuvų kūrėją Paulių Briedį ir kitus. Norintys stebėti konferenciją registruotis gali iki rugsėjo 5 d. adresu http://www.tedxvilnius.lt/dalyvauk .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: