Naujųjų "Nokia Lumia 920" ir "Lumia 820" arsenale – bevielis įkrovimas ir papildytos tikrovės žemėlapiai  (13)

Suomijos bendrovė „Nokia“ vakar pristatė pirmuosius telefonus su „Windows Phone 8“ operacine sistema „Lumia 920“ ir „Lumia 820“. Naujieji telefonai išsiskirs galimybe baterijas įkrauti bevieliu būdu, o serijos flagmanas „Lumia 920“ bus aprūpintas fotokameroje integruota „Nokia PureView“ slankiojo objektyvo technologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojo teigimu, fotografuojant be blykstės naujasis „Lumia 920“ objektyvas sugeria iki penkių kartų daugiau šviesos nei kitų gamintojų išmanieji telefonai. Šviesos kiekis, patenkantis į objektyvą, yra svarbiausias kriterijus norint padaryti ryškias, kontrastingas ir šviesas nuotraukas ar video įrašus patalpose ar tamsiu paros metu. „Su „Nokia PureView“ bus galima padaryti itin detalias nuotraukas, kurios paprastai yra išgaunamos veidrodiniais fotoaparatais. „Lumia 920“ įdiegta technologija leis fotografuojant ar filmuojant namuose, lauke, kavinėse ar netgi tamsią naktį išgauti profesionaliai atrodančius rezultatus“, – sakė „Nokia Smart Devices“ vykdančioji viceprezidentė Jo Harlow. „Lumia 920“ telefonas išsiskirs ir papildytos realybės „Nokia City Lens“ funkcija, kuri bus susieta su „Nokia“ žemėlapių programa. Nukreipus telefono objektyvą į miesto gatvę, „City Lens“ matomą vaizdą ekrane papildys informacija apie toje gatvėje esančias parduotuves, kavines, viešbučius ar kitus pastatus. Kartu su patobulintomis „Drive“ ir „Transport“ programomis, „Nokia“ vartotojams pasiūlys plačiausią vietos nustatymo paslaugų paketą. „Lumia 820“ yra spartus vidutinės klasės išmanusis telefonas, turintis „microSD“ atminties kortelių lizdą. Jis turės įvairių spalvų keičiamus dangtelius, kurie bus gaminami iš tų pačių medžiagų kaip ir aukščiausios klasės „Lumia 920“ korpusas. „Nokia Lumia 920“ telefono baterija bus galingiausia gamintojo istorijoje (2000 mAh) ir ją bus galima įkrauti specialiu krovikliu bevieliu būdu. Tokiu būdu bus galima įkrauti ir „Lumia 820“ telefono bateriją pasirinkus tam pritaikytą korpuso dangtelį. „Nokia“ telefonams sukurti du stilingi bevieliai krovikliai. „Fatboy Rechargeable Pillow” kroviklis primins pagalvėlę, o viena iš pasaulio garso atkūrimo lyderių – kompanija JBL – sukūrė retro stiliaus bevielio įkrovimo kolonėles. Ant kolonėlės paguldytas telefonas ne tik įsikraus, bet per NFC jungtį tuo pačiu metu bus galima klausytis telefone įrašytos muzikos. Abejuose telefonuose naudojama „Windows Phone 8“ operacinė sistema leis telefonus pritaikyti pagal asmeninius poreikius ir sekti aktualią informaciją tiesiog pagrindiniame telefono lange. Ši operacinė sistema turės iškart įrašytą „Microsoft Office“ programų paketą, kuris leis atidaryti visus reikiamus dokumentus, ir greitą bei saugią „Internet Explorer 10“ naršyklę. „Nokia Lumia 920“ išmanusis telefonas prekyboje pasirodys geltonos, raudonos, pilkos, baltos ir juodos spalvų, o „Lumia 820“ dar turės žalsvai mėlynos ir violetinės spalvų korpusus. Smulkesnė informacija apie prekybos pradžią ir telefonų kainas bus paskelbta vėliau.

Telefonų techninės savybės


Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820

Ekranas

4,5 colių (11,43 cm) „Nokia PureMotion“ HD+ WXGA IPS LCD

Super Sensitive touch“

Nokia ClearBlack“ su aukšto ryškumo režimu ir „Sunlight Readability Enhancements“ (patobulinta technologija, užtikrinanti geresnį ekrano matomumą saulės atokaitoje)

4,3 colių (10,16 cm) „ClearBlack“ OLED WVGA 800x480

Super Sensitive touch“

Nokia ClearBlack“ su aukšto ryškumo režimu ir „Sunlight Readability Enhancements“ (patobulinta technologija, užtikrinanti geresnį ekrano matomumą saulės atokaitoje)

Baterija

2000 mAh su integruota Qi bevielio įkrovimo funkcija

1650 mAh su galimybe pakrauti Qi bevieliu būdu

Procesorius

1,5 GHz dviejų branduolių „Snapdragon S4“

1,5 GHz dviejų branduolių „Snapdragon S4“

Fotokamera

8,7 megapikselių kamera su „Nokia PureView“ optiniu vaizdo stabilizavimu ir „Carl Zeiss“ optika

Full 1080p HD kokybės vaizdo įrašymas 30 kadrų per sekundę greičiu

8 megapikselių kamera su „Carl Zeiss“ optika

Dviguba LED blykstė

Full 1080p HD kokybės vaizdo įrašymas 30 kadrų per sekundę greičiu

Priekinė Fotokamera

1,2 megapikselio su 720p HD kokybės video įrašymu

VGA
Atmintis

1 GB RAM

32 GB integruotos atminties ir 7 GB nemokamos vietos „SkyDrive“ debesų kompiuterijos paslaugoje

1 GB RAM

8 GB integruotos atminties su galimybe ją padidinti „microSD“ atminties kortele ir 7 GB nemokamos vietos „SkyDrive“ debesų kompiuterijos paslaugoje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: