M. Zuckerbergas dar metus neparduos „Facebook“ akcijų  (0)

Socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas pareiškė, kad mažiausiai metus neparduos nė dalies savo turimų tinklo akcijų, informuoja BBC. Taip jis stengiasi sustiprinti investuotojų pasitikėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepardavinėti akcijų jis pažadėjo antradienį, kai „Facebook“ akcijų vertė smuko iki žemiausio visų laikų lygio – 17,55 JAV dolerio už akciją. M. Zukerbergui priklauso maždaug 444 mln. „Facebook“ akcijų ir galimybė išleisti dar 60 mln. akcijų.

Peteris Thielis, vienas iš pirmųjų „Facebook“ rėmėjų, praėjusį mėnesį pardavė 20,1 mln. tinklo akcijų. Savo srityje gerai žinomas IT kapitalistas Peteris Thielis atspėjo socialinio tinklo „Facebook“ akcijų kainos kritimą ir praėjusios savaitės pabaigoje pardavė apie 20 mln. kompanijos vertybinių popierių, kurių kaina svyravo nuo 19,69 $ iki 20,70 $ už vienetą. Tokiu būdu, verslininkas už įvykdytus sandorius gavo nei daug, nei mažai – apie 400 mln $. „Facebook“ akcijų vertė nuo prekybos pradžios gegužę smuko beveik 50 proc.

Analitikai ir investuotojai nerimauja dėl kompanijos gebėjimo pritraukti pelną iš vartotojų, kurie prie tinklalapio prisijungia per mobiliuosius įrenginius. Didėja nerimas, kad augant tokių vartotojų skaičiui, įplaukos iš reklamos užsakovų sumažės. Dėl mažesnės ekrano erdvės mobiliuosiuose įrenginiuose, palyginti su įprastais kompiuterių ekranais, juose sunkiau talpinti reklamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: