„AMD Steamroller“ gali būti netgi spartesnis už „Intel Haswell“  (4)

Interneto portalas „VR-Zone“ praneša, jog AMD ketina atšaukti keletą produktų, kurie turėjo pasirodyti 2012 m. pabaigoje ir 2013 m. pradžioje, taip norėdama išvalyti kelią „AMD Steamroller“ (3 kartos „Bulldozer“, arba K13) ir „Excavator“ (4 kartos „Bulldozer“, arba K14) architektūros procesoriams, kurie turėtų kiek pakoreguoti jėgų pusiausvyrą mikroprocesorių našumo lenktynėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarieji turėtų sugrąžinti kompanijai prarastas pozicijas centrinių mikroprocesorių (CPU) rinkoje, taip pataisydami „Bulldozer“ architektūros pagrindinius trūkumus ir suteikdami konkurencinių pranašumų kovoje su „Intel“.

Nežiūrint į tai, jog „Bulldozer“ anonso metu AMD žadėjo, kad „Steamroller“ spartos/energijos suvartojimo santykio prieaugis bus apie 15 %, lyginant su „Piledriver“ architektūra, anonimu norėjęs likti AMD inžinierius teigė, jog galima laukti ir kur kas didesnių pasiekimų:„„Steamroller“ – tai nėra patobulinta „Bulldozer“ architektūra. Jokiu būdu. Planavimas, galbūt, iš principo ir nesikeitė, tačiau mūsų sudedamieji blokai visiškai kitokie. Kai viskas bus realizuota, mes turėtume gauti iki 45 % našumo prieaugį, o tai parodys, jog „Bulldozer“ idėja buvo nuostabi. Būtent tokiu ir turėjo tapti pradinis „Bulldozer““.

Reikia tikėtis, jog AMD inžineriai iš tikrųjų atliks puikų darbą, o vėliau užtvirtins šį pranašumą jau „Excavator“ architektūros procesoriuose. Rinkai reikalingas „Intel“ vertas konkurentas ne tik integruotosios grafikos, tačiau ir centrinių procesorių srityje. Tuomet „Intel“ galbūt nesusimąstytų apie tikrai aukštų kainų išlaikymą (ar net kėlimą, kaip buvo užsiminęs „Intel“ mobiliųjų sprendimų padalinio vadovas, leisdamas suprasti ne tik „ultrabookų“ gamintojams, kas čia yra padėties šeimininkas).

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: