„Intel“ į procesorius „Xeon“ integruos visas galimas tinklo sąsajas  (0)

Per praėjusius metus kompanija „Intel“ įsigijo nemažai kitų įmonių ir technologijų, kurios suteikia jai prieigą prie tarpprocesorinių ir išorinio ryšio architektūrų. Gamintojas užsimena, jog naujosios kartos „Xeon“ mikroprocesoriuose sieks integruoti visų galimų duomenų perdavimo sąsajų valdiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp technologijų, įgytų per kitas kompanijas, patenka „QLogic“ valdikliai „InfiniBand“, kompanijos „Cray“ dukterinės įmonės „Fulcrum Microsystems“ kurtos „Ethernet“ technologijos, „Infineon“ modemų verslas. Nesunku atspėti, jog visko ir visur integravimo į mikroprocesorius kursas išties leis „Intel“ procesoriuose pasirodyti daugybei ryšio valdiklių. Bent jau tai realu „Intel Xeon“ mikroprocesorių atveju.

Duodamas interviu leidiniui „eWeek“, „Intel“ architektūrų grupės viceprezidentas Raj Hazra patvirtino, jog kompanija jau darbuojasi prie „Xeon“ klasės procesorių, į kuriuos ketinama integruoti taip vadinamus „fabric“ valdiklius, kurie skirti vidinėms ir išorinėms visų lygių sąsajoms organizuoti: nuo tarpprocesorinių iki duomenų saugojimo sistemų ir klasterinių konfigūracijų. Lengva suprasti, pavyzdžiui, kokią įtaką padarys „Infiniband" sąsajos integracija į procesorių. Tai leis serverinių pagrindinių plokščių gamintojams atsisakyti papildomų valdiklių diegimo ar ieškojimo, kokį sprendimą būtų galima įdiegti. Žodžiu, bus mažiau galvos skausmo, taip pat bus galima sutaupyti daug finansų, kartu bus lengviau spręsti energijos suvartojimo klausimus, įskaitant papildomo aušinimo klausimą. Be to, duomenų pralaidumas tarp sąsajų turėtų išaugti 5 – 10 kartų.

Reikia pažymėti, jog kol kas ryšio sąsajų unifikacija nekvepia, „Xeon“ procesoriuose pasirodys įvairių tipų duomenų ryšio valdikliai. Daugeliui serverinių sprendimų, tokių kaip „debesų“ organizacija arba didelio produktyvumo skaičiavimai, reikia įvairių tipų ryšio sąsajų, kurios skirtos konsolėms, duomenų saugojimo posistemėmis, serverinėms spintoms ir t. t. Deja, „Intel“ atstovas negalėjo nudžiuginti konkrečiais tokių integruotųjų „Xeon“ procesorių pasirodymo terminais. Galbūt, rytoj duris atveriančioje rudeninėje konferencijoje IDF 2012 serija bus papasakota kiek daugiau.

Beje, kompanija AMD taip pat darbuojasi prie ryšio architektūrų integracijos problemų sprendimo. Apie tai aiškiai byloja jos metų pradžioje įsigyta kompanija „SeaMicro“. Kompanija „Intel" taip pat kažkada planavo įsigyti šį mikroserverių su originaliomis tarpprocesorinėmis jungtimis gamintoją, tačiau vėliau atsisakė šios minties, o AMD to tik ir telaukė.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: