M. Zuckerbergas pripažino nusivylęs dėl akcijų smukimo, tačiau rankų nenuleidžia  (0)

Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas ir dabartinis vadovas Markas Zuckerbergas pirmą kartą prakalbo apie kompanijos rinkos vertės smukimą ir pripažino, kad tokio įvykių posūkio jis tikrai nelaukė. Nepaisant to, jis teigia, jog įmonėje yra numatytos priemonės jos pozicijoms rinkoje stiprinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Facebook" akcijų vertė nuo oficialios prekybos akcijomis pradžios (vadinamosios IPO procedūros) gegužę smuko beveik 50 proc. Nepaisant tokios karčios patirties, kompanijos kūrėjas pažadėjo, kad "Facebook" didesnį pelną gaus ne iš reklamų kompiuterių ekranuose, o mobiliuosiuose prietaisuose.

"Per ateinančius trejus penkerius metus visiems labiausiai rūpės, kaip "Facebook" seksis su mobiliaisiais įrenginiais. Juk vos prieš šešis mėnesius reklamų juose neturėjome ", - per konferenciją San Franciske kalbėjo M. Zuckerbergas.

"Facebook" yra populiariausias socialinis tinklas pasaulyje ir turi 950 mln. vartotojų.

Paklaustas apie netylančius gandus, esą jis ruošia "Facebook" mobilųjį telefoną, M. Zuckerbergas atmetė tokias spekuliacijas ir pabrėžė ilgalaikius socialinio tinklo planus. "Jeigu pristatytume telefoną, gautume maždaug 10 mln. naudotojų? Dvylika milijonų? Mums to negana. Telefono gamyba mums nėra tinkama strategija", - sakė jis.

M. Zuckerbergas pripažino, kad dėl smukusios "Facebook" akcijų vertės sunkiau rasti ir išlaikyti darbuotojus. "Tai nepadeda. Yra daugybė žmonių, nusiteikusių labai pesimistiškai. Aš mieliau būčiau nepakankamai įvertintas. Tai mums suteikia laisvę imtis drąsių žingsnių", - kalbėjo "Facebook" vadovas.

Prekybos pradžioje gegužę "Facebook" akcijų vertė siekė 38 JAV dolerius už akciją, o antradienį - 19,43 JAV dolerio. Tiesa, dieną "Facebook" akcijos užbaigė pabrangę 3 procentais. M. Zuckerbergui priklauso maždaug 444 mln. "Facebook" akcijų ir galimybė išleisti dar 60 mln. akcijų. Peteris Thielis, vienas iš pirmųjų "Facebook" rėmėjų, praėjusį mėnesį pardavė 20,1 mln. tinklo akcijų, o tai be abejonės paskatino tolesnį socialinio tinklo akcijų kurso smukimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: